Monte Karlo: Velika američka nada napada Novaka

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.19. | 09:20

Đoković u 3. kolu mastersa protiv Frica

Odbranio je Novak Đoković bodove iz Monte Karla od prošle godine, sada kreću u misiju da dopisuje poene na ATP listi. Najbolji teniser sveta nije oduševio igrom u drugom kolu protiv Filipa Kolšrajbera, a na trećem stepeniku ga čeka velika američka nada Tejlor Fric (oko 12.30, Sportklub1).

Momak iz Kalifornije je skrenuo pažnju na sebe još 2016. godine, kada je postao drugi najmlađi američki teniser ikada koji se domogao finala jednog ATP turnira. Nije uspeo i da podigne pehar u Memfisu, zaustavio ga je Kei Nišikori.

Izabrane vesti

Ipak, od tog uspeha, Fricova karijera napreduje sporije nego što se očekivalo i pre ovog turnira je bio 61. na ATP listi.

Sve, dakle, zavisi u ovom duelu od Novaka Đokovića. Zabrinjava forma srpskog tenisera, koji je rano ispao u Majamiju jer je bio „zarđao“, pa ga je isto dočekalo i u Majamiju, a sada je i posle pobede na mišiće nad Kolšrajberom rekao isto – da je malo zarđao.

S obzirom na to da se topi deo sezone u kojem Đoković može samo da osvaja bodove, očekuje se da Novak zaigra najbolje što ume i probije se makar do polufinala Monte Karla, gde će ga, ako je suditi po žrebu, čekati Dominik Tim.

Austrijanac će morati najpre da danas ukrsti rekete protiv još jednog Srbina, Dušana Lajovića, koji je oduševio sjajnom igrom i pobedom nad Davidom Gofanom. Lajović je do sada bio lak zalogaj za Tima, koji ga je pobedio svih pet puta, a Dušan je samo jednom uspeo da osvoji set.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara