Muguruza prvi put u polufinalu Australijan opena

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 10:00

Simona Halep rutinski protiv Anet Kontavej

Španska teniserka Gabrinje Muguruza prvi put se plasirala u polufinale Australijan opena, pošto je pobedila rusku teniserku Anastasiju Pavličenko 2:0 u setovima (7:5, 6:3) zakazala je duel sa Simonom Halep.

Igra Muguruze nije bila baš sjajna u prva dva gema, ali je brzo pronašla ritam, pokazala sjajnu inicijativu i ostvarila pobedu.
,,Prilagođavala sam se okolnostima. Ponekad se ne osećam sasvim dobro, ali moram i dalje da se borim. Veoma sam srećana što sam uzela prvi set“, rekla je posle pobede.

Izabrane vesti

U prvom setu viđeno je čak pet brejkova, obe teniserke izgledale nesigurno i napravile veliki broj neiznuđenih grešaka. Muguruza je bila nesigurna na svom servisu, ali je posle brejka osvojila prvi set sa 7:5. Rivalke nisu rešile probleme ni početkom drugog dela meča koji je otvoren ranim brejkom i onda kontra-brejkom koji za 1:1 u gemovima. Posle toga krenula je Garbinje Muguruza sjajno da igra, u nastavku je bez izgubljenog servirsa i sa dva brejka došla do pobede u setu 6:3 i pobede.

Njena sledeći protivnica je Simona Halep, pošto je Rumunka rutinski savladala Estonku Anet Kontavej sa 2:0 (6:1,6:1), za manje od sat vremena igre.
,,Veoma motivisana što ću igrati svoje prvo polufinale. Proučiću svog narednu protivnicu, ali znam da je bila odlična svaki put kada smo se suočile jedna sa drugom“, rekla je Muguruza, koja je u pet međusobnih duela čak četiri puta bila bolja od Halepove.

U drugom polufinalnom duelu sastaće se prva na WTA listi Ešli Barti i Sofija Kenin.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara