Rafael Nadal (Reuters)
Rafael Nadal (Reuters)

Nadal: Imao sam set loptu, svašta je moglo da se dogodi, presudila završnica trećeg seta

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 00:24

Špancu kaže da mu nije bio dan

San Rafaela Nadal o 14. trofeju Rolan Garosa, odnosno 21. peharu sa grend slem turnira raspršio se u paramparčad. Novak Đoković je večeras bio bolji teniser, neprelazna rampa na putu do finala Otvorenog prvenstva Francuske. Španac se na konferenciji posle meča pojavio vidno neraspoložen, ali miran, a u glavi mu je bila set lopta koju je imao u trećem setu.

"Nisam odigrao najbolji meč, nije mi bio dan, ali tako funkcioniše sport, nekada pobediš, nekada izgubiš. Imao sam set loptu u trećem setu, on je servirao drugi servis i imao sam priliku da povedem 2:1. Svašta je moglo da se dogodi, ali na kraju se završilo dobro za njega, dao je sve od sebe i pobedio", rekao je Nadal.

Izabrane vesti

Publika je ostala na tribinama tokom čitavog meča. Uzavrela atmosfera, konstantno navijanje između poena, ali navijači su de fakto bili priklonjeniji Nadalu. Ništa novo za Novaka Đokovića kojem nešto veća podrška za protivnika nije smetala da postane prvi čovek u istoriji koji je dva puta pobedio Nadala na Rolan Garosu.

"Publika je jako važna. Podržala me je danas kao i u prethodnim mečevima. Igrao sam na ovom stadionu toliko puta, čitavim tokom karijere. Divno je osetiti toplinu navijača. Podloga je bila još sporija nego inače, vlažnost je uticala na to. Teško je komentarisati meč poput ovoga koji je odlučilo nekoliko poena. Naravno, izgubio sam u četiri seta, ali mislim da je prekretnica napravljena u trećem. Mogao sam da odigram bolje, ali dao sam sve od sebe i fizički i mentalno."

Zanimljivo, četvrtfinala sa Švarcmanom Rafa je bio u seriji od 35 mečeva na Rolan Garosu bez izgubljenog seta. Argentinac mu je uzeo jedan, a Novak mu prekinuo strahovladu u prestonici Francuske. Čini se da je "Kralju pariske šljake" koji je izgubio krunu potreban mir, odmor i novi početak.

"Možete da izgubite, ali život ide dalje. Uvek se trudim da ne preterujem u proslavama pobeda, kao ni da ne tonem nakon poraza. Sada želim da provedem vreme sa porodicom i prijateljima, napunim baterije i vrati se tenisu kako bih osvojio još turnira", zaključio je Španac.


tagovi

Rafael NadalRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara