Rafael Nadal u Akapulku (Reuters)
Rafael Nadal u Akapulku (Reuters)

Nadal munjevito krenuo po četvrti trofej u Akapulku, Lajović na Amerikanca posle odustajanja Beretinija

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.02.22. | 05:21

Lajović i Nadal mogli bi da se sastanu u četvrtfinalu, Per preznojio Medvedeva

Paklena konkurencija na ATP 500 turniru u Akapulku. Danil Medvedev, Rafael Nadal, Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas... Petorica top 10 tenisera, odnosno osmorica od planiranih devet iz top 20 ATP liste. Nedostaje Karlos Alkaraz koji je nakon osvajanja turnira iz iste serije u Rio de Žaneiru, morao da preskoči Meksiko zbog povrede.

Iako je tek četvrti nosilac, prvo ime u Akapulku je svakako Rafael Nadal koji je protiv srećnog gubitnika Denisa Kudle, silovito krenuo po četvrti trofej na ovom turniru. Prvi put je Rafa pokorio Akapulko davne 2005. godine, a zatim podizao isti pehar 2013. i 2020. godine. Amerikanca je izbacio za 77 minuta, ne dozvolivši mu šansu za brejk... Na kraju je bilo - 2:0 (6:3, 6:2) uz zastrašujuću statistiku prilikom ubačenog prvog servisa - osvojio je 26 od 27 poena.

Izabrane vesti

I drugo kolo trebalo bi da bude mačiji kašalj za Španca koji će preko puta sebe imati još jednog Amerikanca Stefana Kozlova, dok bi u trećoj rundi, odnosno četvrtfinalu mogao da se sastane sa Dušanom Lajovićem, ukoliko naš teniser eliminiše Tomija Pola, trenutno 39. tenisera planete. Pol je do okršaja sa srpskim predstavnikom stigao nakon što mu je Mateo Beretini predao meč. Italijan je prvi set dobio sa 6:4, ali je u narednom u trenucima kada je zaostajao 5:1 morao da se povuče zbog problema sa trbušnim mišićima.

Prvi favorit za osvajanje turnira Danil Medvedev se na terenu u prvom kolu zadržao nekih stotinak minuta protiv Benoe Pera pošto ga je Francuz dobrano namučio priikom servisa - 2:0 (6:3, 6:4). U četiri navrata imao je brejk šanse, nakon izgubljenog prvog seta stigao do vođstva 4:2 u narednom, ali je ruski gorostas potom vezao četiri gema za prolaz u drugo kolo i duel sa iskusnim Pablom Anduharom.


tagovi

Rafael NadalDanil MedvedevAkapulkoatp AkapulkoDušan LajovićMateo Beretini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara