Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Nadal ne odustaje ni od Rolan Garosa 2025: Igrao sam ‘Ne ljuti se, čoveče’ kad sam izvukao Zvereva

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 19:16

Španac više ne pravi dugoročne planove

Nema više dugoročnih planova. Rafael Nadal je u godinama kada mora da osluškuje telo i igra samo onoliko koliku ono dozvoli. Pa ipak, Španac pred novi nastup na Rolan Garosu, na kome je poslednji put igrao pre dve godine, ostavlja otvorenom mogućnost da se na turnir koji je osvajao neverovatnih 14. puta vrati i – dogodine.

I mada nismo sigurni da mu verujemo, Kralj šljake bar zvanično odbija da preda krunu.

Izabrane vesti

Velika je verovatnoća da će ovo biti moj poslednji Rolan Garos, ali ne mogu da kažem 100 odsto, žao mi je. Ne mogu da predvidim budućnost i neću. I mislim da je to dobra vest za mene. Ne želim da zatvorim vrata! Uživam u tenisu, putujem sa porodicom, ali ne znam kako će moje telo odgovoriti na mečeve sa manje ograničenja. Nisam igrao dve godine, možda se opet povredim i onda bih rekao je to kraj. Ali istina je da se dobro osećam, ove nedelje ne osećam limite koji su me kočili pre tri sedmice, zbog kojih sam mislio da budućnost nema smisla”.

Nadal na teren izlazi u ponedeljak, a već na startu će imati težak zadatak jer igra protiv četvrtog nosioca Aleksandra Zvereva, koji u Pariz stiže nakon osvajanje mastersa u Rimu. To će biti repriza polufinala iz 2022. godine kada je Nemac zbog povrede morao da preda meč, pa je Nadal prošao dalje, savladao Kaspera Ruda i uzeo svoj poslednji grend slem.

Sada to od njega niko ne očekuje. U stvari, malo ko očekuje da prođe i Zvereva. Verovatno se i Nadal nadao da će bar na startu turnira dobiti malo lakšeg protivnika?

Igrao sam ‘Ne ljudi se, čoveče’ i rekli su mi da igram sa Zverevim. Nisam bio nosilac, mogao sam da očekujem,morate to da prihvatite. Ne da nije dobar žreb, to je jedan od najgorih mogućih… Nisam nervozan, ovo je samo superteško prvo kolo, ali sada drugačije razmišljam. Samo želim da budem konkurentan, dugo nisam igrao na tri dobijena seta. I sam se preispitujem, dobiću odgovore u ponedeljak. Bolje bi bilo da ovaj meč mogu da igram malo kasnije”, komentariše Nadal.

Ima on i razloga za optimizam. Od ponedeljka je trenirao sa Sebastijanom Kordom, Marijanom Navoneom, Holgerom Runeom, sve igračima u formi. I sve ih je pobeđivao, bar na treninzima.

Ovo mesto je magično za mene. Ovde se dogodilo toliko stvari koje nisam zamišljao. Da ne mislim da mogu ponovo nešto da uradim ne bih bio ovde pred vama”, rekao je Nadal.

Onda je otišao na trening i tamo sreo Novaka Đokovića, svog najvećeg rivala u proteklih bar 13 godina. Izgrlili su se, razmenili po koju reč i produžili svako svojim putem.



tagovi

Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara