Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Nadal: Učešće na Vimbldonu mi je prioritet

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.06.22. | 19:15

Španac se oglasio posle povratka u trenažni proces

Hoće li Rafael Nadal igrati na Vimbldonu biće glavna tema do početka grend slema, a Španac kao da uživa što se svi oko njega peku na tihoj vatri i nestrpljivo iščekuju kakvu će odluku doneti.

Štake je bacio, u ekspresnom roku vratio se na teren i započeo sa treninzima. Sve ukazuje na to da neće propustiti priliku da osvoji još jedan grend slem, 23. u karijeri, i pokuša da učini ono što niko nije još od Roda Lejvera.

Izabrane vesti

Ne zaleće se Bik sa Majorke, pažljivo bira reči. Vimbldonu će sve podrediti, imaće dve nedelje da se pripremi, ali potvrdu će, verovatno, dati u "pet do 12". 

“Trenutno mi je Vimbldon prioritet. Grend slem turniri su uvek najvažniji, ali telo će dati odgovor da li ću otići u London i zaigrati ili ne”, poručio je Španac i dodao: 

“Kada budem odradio više treninga i pojačam intenzitet, tada ću znati da li mogu da nastupim na Vimbldonu”. 

Otvorio je Rafael Nadal jednu zanimljivu temu u razgovoru za ATP. Dotakao se mastersa i istakao da bi ih trebalo približiti grend slem turnirima. 

“Mastersi su veliki događaji. Iz moje perspektive, čini mi se, da se ostali turniri smatraju nižim od grend slemova. Mislim da treba da ih približimo u smislu promocije i značaja”, zaključio je Rafael Nadal.


tagovi

Rafael NadalVimbldongrend slem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara