Rafael Nadal (Reuters)
Rafael Nadal (Reuters)

Nadal uzvratio udarac Zverevu i plasirao se u polufinale Rima

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.05.21. | 14:08

Španac se revanširao Nemcu za poraz u Madridu

Koji minut preko dva sata je Rafael Nadal morao da se bori sa svojim prvim servisom, mislima iz Madrida gde ga je Aleksadar Zverev iznenadio. Ali, ipak nije dopustio da ga Nemac zaustavi ka 12. polufinalu u Rimu gde cilja jubularni deseti pehar - 6:3, 6:4

Silovito je počeo Španac. Na dva gema na svoj servis koja je osvojio bez izgubljenog poena, nadovezao je dva brejka za 4:0. Pomsilio je da će brzo da odradii posao u prvom servis gemu, ali ga je već u petom gemu Nemac podsetio na slike sa mastersa u prestonici Španije. Uzvratio je brejkom, zatim nešto kasnije stigao i do prilike da se potpuno vrati u set. Odlično je pronalazio ono vrlo malo prostora gde Španac ne može da stigne loptu. Čak je u jednom trenutku Nadal posrnuo, sapleo se i pao uz uzdah brige sa tribina, uhvativši se za kuk dok je bolna grimasa otrivala da nije bilo bezbolno prizemljenje. Ipak, brzo se podigao i nastavio meč.

Izabrane vesti

U nastavku je jedino šljaka na njegovom šortsu i majici otkrivala šta se nekoliko minuta ranije desilo, dok je Nadal ponovo uhvatio ritam, prilično lako odbranio novi napad Zvereva - brejk loptu - i smireno priveo prvi set kraju.

Poučen iskustvom s početka meča, Zverev je daleko konkretnije ušao u drugi set u kome je Nadal nastavio da se muči sa prvim servisom, spasavajući čak tri lopte kod 2:1 za njega. A onda je osetio priliku za napad već u sledećem gemu i to kada je Nemac najmanje očekivao, kod 40:15 za njega. Napravio je Španac brejk koji je potvrdio posle takođe još jednog juriša od 15:40, ali na svoj servis.

Iako je imao dve vezane prilike da vrati set "na nulu", opet Zverev nije imao smirenost da osvoji gem.

Ništa manje napeto nije bilo ni u nastavku. Nemac se grčevito borio do ostane u meču, dok je Nadal još žešće udarao po loptici. Nije imao odgovor na jedan od retkih lako osvojenih gemova Zvereva za 5:4. Ali, nije ni morao, čuvajući snagu za deseti gem u kome je Zverev imao stekao tri brejk lopte. Prvu nije pogledala sreća koja je skliznula sa vrha mreže u aut, da bi Nadal drop šotom "sasekao" drugu, a zatim rutinski spasao i treću.

Kada je sve te šanse Zverev propustio, Nadal nije imao milosti. Servis volejom je zakoračio u polufinale gde će ga sutra čekati Rejli Opelka. Amerikanac koji je u četvrtfinalu dobio Federika Delbonisa 7:5, 7:6, do borbe za finale u Rimu stigao je bez izgubljenog gema na svoj servis.


tagovi

Rafael NadalAleksandar ZverevMasters Rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara