Nadalov jin i jang u Parizu: Na Rolan Garosu nepobediv, u Bersiju nikad šampion

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.11.19. | 18:45

Za Rafu i dalje neosvojiv masters u Gradu svetlosti

Proći će još jedna sezona u kojoj je Rafael Nadal otišao iz Pariza u maju kao veliki šampion, a u novembru kao gubitnik. Isti grad, ista svetla velegrada, ali dve različite podloge, dva različita turnira i dve potpuno različite priče.

Rafa je trebalo da igra polufinale mastersa u Bersiju protiv Denisa Šapovalova, ali je predao meč pre izlaska na teren zbog povrede mišića trbušnog zida tokom zagrevanja. I potpuno je neverovatno da trofej sa ovog turnira ostaje i dalje misaona imenica za španskog asa. Nikada u karijeri Nadal nije osvojio masters u Parizu! A, Rolan Garos je osvajao rekordnih 12. puta.

Izabrane vesti

Dok je na šljaci u Parizu nepobediv, na betonu u Bersiju Rafa nikada nije bio šampion. Ove godine ga je zaustavila povreda, prošle godine nije ni došao na turnir zbog povrede, a 2017. je predao meč četvrtfinala Filipu Krajinoviću. Godinu ranije nije ni igrao, a 2015. je izgubio od Vavrinke u četvrtfinalu...

Devet je masters turnira u godini i završni masters deseti. Nadal nikada do sada nije osvajao Pariz ni Majami, kao ni taj završni masters. Rodžeru Federeru ostaje praznine u Monte Karlu i Rimu. Endi Marej nikada nije bio šampion na Indijan Velsu i Monte Karlu.

Jedini igrač u istoriji koji je osvojio sve masterse je – Novak Đoković. I u nedelju će se protiv Denisa Šapovalova, u svom 50. masters finalu boriti za 34. pehar.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara