Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Nadalu smetaju uslovi na RG: Loptice su preteške i opasne po zdravlje

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.09.20. | 18:38

„Novak je u pravu, pobediv sam na šljaci“, dodao Rafa

Predstojeći Rolan Garos definitivno neće biti omiljeno izdanje za Rafaela Nadala. Glavni deo turnira još nije ni počeo, a Španac je izneo niz primedbi na organizaciju i uslove igre.

Otvoreno prvenstvo Francuske se igra krajem maja, početkom juna, a ove godine je zbog korone pomereno za kraj septembra. I jasno je da uslovi za igru nisu isti kao kada je „redovan“ turnir. To smeta Nadalu, jer su loptice teže i sporije, ne prijaju njegovom stilu igre.

Izabrane vesti

Dodao je Rafa i da su ovakvi uslovi za igru opasni po – zdravlje.

Trenirao sam u Majorki sa ovim lopticama, bile su jako spore i smatram da nisu odgovarajuće za šljaku. Ali, spreman sam za izazov u Parizu. Smatram, ipak, da bi organizator morao da ima na umu i naredne godine, budućnost tenisera i njihovo zdravlje, jer su superteške loptice opasne po ramena i laktove. Ali, tako je kako je, znam da ćemo igrati s njima, pa moram da se spremim na najbolji mogući način za ove uslove“, ispričao je Nadal.

Osvrnuo se drugi teniser sveta i izjave Novaka Đokovića posle turnira u Rimu da je Nadal pobediv na šljaci.

Novak je u pravu, on me je pobedio više puta na šljaci. Jesam pobediv. Ovo su za mene najteži uslovi ikada na Rolan Garosu, igraće se u ekstremnim uslovima“, zaključio je Nadal.

Mečevi glavnog žreba na Rolan Garosu počeće u nedelju.


tagovi

Rafael NadalRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara