Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 30. jun): Novak podseća Andersona na stare dane, košarkaši Srbije krstare ka Tokiju

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.06.21. | 06:34

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas

PRIMEIRO DE AGOSTO - BAIŠA DE KASANŽE, 18.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Angola 1) 

Primeiro de Agosto polako posustaje u šampionskoj trci. Branilac titule dugo je držao korak za Petro Atletikom i Sagradom, ali je u poslednje tri utakmice osvojio samo jedan bod i trenutno ima minimalne šanse da odbrani tron. Baiša se bori za opstanak, na dva boda je od opasne zone, a u poslednja tri kola je bez poraza. Jedini dosadašnji međusobni duel pripao je Primeiru 2:0. 

FLUMINENSE - ATLETIKO PARANENSE, 21.00 

(Fudbal, Brazil 1) 

Iznenađujuće dobro je Atletiko otvorio sezonu u Seriji A. Vezao je četiri trijumfa uz samo jedan primljen gol, ali je potom na naredne dve utakmice osvojio samo bod, mada je i pored toga zadržao drugu poziciju. Fluminense je s druge strane posle osam bodova u prva četiri meča, na naredna tri osvojio samo dva. Atletiko je u poslednje vreme uspešniji u međusobnim susretima, dobio je pet od sedam prethodnih susreta.  

NOME KALJU - TULJEVIK, 17.00 

(Fudbal, Estonija 1) 

Treću uzastopnu godinu Nome Kalju će ostati bez titule. Posle 15 odigranih kola je na četvrtoj poziciji, sa 14 bodova manje od lidera Levadije. U slaboj je formi, dobio je samo dve od poslednjih pet utakmica, ali bi učinak mogao da popravi protiv današnjeg rivala, od kojeg nije izgubio nijedan od poslednjih 21 duela. Tuljevik je u donjem delu tabele i očekuje ga borba za opstanak do kraja sezone, zbog čega mu je pobeda u prošlom kolu, posle dva vezana poraza, dobro došla.  

HIFK - HELSINKI, 17.30

(Fudbal, Finska 1) 

Helsinski samouvereno korača ka tituli. Posle deset rundi ispustio je samo dva boda i primio svega pet golova. HIFK je na četvrtoj poziciji, poražen je samo jednom, pre četiri runde, a na poslednje tri utakmice nije primio ni gol. Tradicija je na strani Helsinkija, koji je dobio 12 od poslednjih 20 međusobnih duela, a samo dva je u tom periodu izgubio.  

MOLDE - STROMSGODSET, 18.00

(Fudbal, Norveška 1)

Molde se ozbiljno nameračio da skine Bode sa trona. Posle deset kola ima samo jedan poraz, a trenutno je u seriji od četiri pobede. Poslednja je došla upravo protiv Bodea, pa tim trenutno puca od samopouzdanja. Posebno zvezdina želja u ovom prelaznom roku Ofi Omožaifo, koji je već postigao 11 golova. Stromsgodset je smešten u sredini tabele i ima šarenoliki učinak (po tri pobede i poraza, dva remija). Međutim, sa Moldeom mu nikako ne ide - nije slavio protiv današnjeg rivala nijednom na poslednjih deset utakmica, a poslednjih pet je dobio. 

ĐOKOVIĆ – ANDERSON, 14.35** 

(Tenis, Vimbldon) 

Uzeo je Džek Drejper set Novaku Đokoviću na startu Vimbldona i probudio zver u njemu. Čačnuo mu je živac u prvom direktnom okršaju. I Kevin Anderson je poput Novaka prepustio rivalu jedan set. Do sada su se sastajali 11 puta, Novak vodi sa 9-2, a na travi je srpski as dobio sva tri meča. Sva tri odigrali su na londonskoj travi, a najneizvesniji je bio onaj iz 2015. godine kada je se Đoković vratio posle 0:2. 

BERETINI – PELJA, 12.00**

(Tenis, Vimbldon) 

Mateo Beretini je imao odličnu uvertiru za Vimbldon. Italijan je osvojio Kvins, a servis je u pohodu na drugu titulu na travi ispustio samo u prvom kolu. Guldo Pelja se za Vimbldon pripremao u Štutgartu, Haleu i na Maljorci, ali je ostavio skroman utisak. Nije dobio nijedan meč. Do sada se nisu susreli na ATP turu, a Beretini ne bi trebalo da ima većih problema da prođe prvo kolo.  

KECMANOVIĆ – BAUTISTA AGUT, 17.00** 

(Tenis, Vimbldon) 

Miomir Kecmanović pred velikim izazovom. Srpski teniser je prolaskom prvog kola izjednačio najbolji rezultat na Vimbldonu od pre dve sezone, a na drugoj prepreci čeka ga Roberto Bautista Agut. Španac je eliminisao Džona Milmana, dok je Kecmanović bio bolji od Fakunda Banjisa. Dva puta su delili megdan, a Bautista Agut, koji je igrao polufinale Vimbldona, slavio je u oba meča. Nijedan od njih nije odigran na travi. 

BRAZIL – HRVATSKA, 20.00

(Košarka, kvalifikacije za OI)

Brazil i Hrvatska pokušavaju da preko kvalifikacionog turnira izvade vizu za Olimpijske igre. Turnir se igra u Splitu, pa će Hrvati imati blagu prednost. Najkvaliteniji je tim Hrvatska u svojoj grupi, a pozivu se odazvao neuništivi Bojan Bogdanović, koji je uvek tu za svoju zemlju. Upravo će Bogdanović biti najveća pretnja po Brazilce. 

SRBIJA – FILIPINI, 20.15 

(Košarka, kvalifikacije za OI) 

Drugi put zaredom Beograd je domaćin jednog od četiri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre, gde Srbija kao prvi favorit želi opet da počisti konkurenciju i ponovi rezultat iz 2016. godine kada je u finalu Igara u Riju igrala protiv Sjedinjenih Američkih Država. U grupnoj fazi Srbija za prolaz dalje igra protiv Dominikanske Republike i Filipina, i sve osim dva trijumfa i uverljivih izdanja izabranika Igora Kokoškova bilo bi iznenađenje. 


tagovi

predlozzipredlozzi i tipovanjaNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara