(©Starsport)
(©Starsport)

Najdivnije suze na svetu: Đokovića slomile emocije pred srpskim rodom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.23. | 21:03

Srebrni košarkaši i najbolji teniser sveta dočekani uz impresivnu atmosferu

Prethodni dani doneli su uspehe za pamćenje srpskom sportu i predstavljali povod da se po ko zna koji put hiljade ljudi okupi pred Gradskom skupštinom i pozdravi heroje nacije. Košarkaši, basketaši i Novak Đoković pojavili su se večeras na čuvenom balkonu i u noći protkanoj emocijama dobili potvrdu da imaju za koga da se bore i zašto da sa ponosom nose grb Srbije.

Erupcija emocija koja je nastupila po izlasku Novaka Đokovića i suze najboljeg tenisera sveta predstavljali su vrhunac večeri za pamćenje. Osvajač 24. grend slema, u suzama i sa knedlom u grlu obratio se publici ukrasivši tako nezaboravnu noć.

Izabrane vesti

"Hvala vam što ste došili. Retki su trenuci kada se ostane bez reči, a toliko toga bih rekao. Havla basketašima i košarkašima, hvala im što su me prihvatili da budem deo slavlja. Ovo je ostvarenje dečačkog sna. Kao klinac sam bio sa vama u masi, slavio uspehe svih velikih ljudi. Ovo je za mene nestvarno", rekao je Novak, vidno slomljen emocijama.

A sve je počelo sa zlatnim bsketašima, ekipom koja je za kratko vreme naciju navikla isklučivo na najsjajnija odličja.

"Hvala vam. Najveća je čast braniti boje Srbije", rekao je Strahinja Stojačić.

Osetili su basketaši toplinu beogradskog dočeka, i zaradili srdačne ovacije, međutim plato ispred Gradske skupštine proklučao je sa izlaskom košarkaša. Junaci koji su tiho otišli na Mundobasket vratili su se u Srbiju uz oreole modernih junaka srpskog roda, na čelu sa Borišom Simanićem, prvim među jednakima, nagrađenim ipak nekoliko decibela jačim aplauzom od ostalih saigrača.

"Boriša nas je sve ujedinio. On je dao Srbiji mnogo više od svih nas. Slava Bogu", uzviknuo je Avramović, još jedan od junaka Orlova, dok je publika euforično klicala idolima uz taktove poznate pesme "Freed from desire", jednim od simbola pobeda Srbije u Manili.

Okupljenim navijačima se obratio selektor Svetislav Pešić.

"Ne znam da li smo vas zaslužili u ovolikom broju. Hvala vam od srca, osetilo smo vašu podršku u Manili", rekao je Pešić koji je euforiju uporedio sa onom koja je vladala po povratku iz Indijanapolisa 2002. godine.

Pamtiće se pomenuti Indijanapolis, i slavlje posle tadašnjeg zlata, prepričevaće se i prvi uspeh proslavljen na ovaj način daleke 1995. godine kada su košarkaši Jugoslavije pokorili Evropu u Atini, ali emocija kojoj je večeras svedočio Beograd ostaće dugo nenadmašiva. Odvojenim borbama, a opet svi sa istim ciljem i motivima, večeras su sportski naši sportski heroji po ko zna koji put dokazali srpsku veličinu i snagu.



tagovi

Novak Đokovićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara