Kameron Nori (©Reuters)
Kameron Nori (©Reuters)

Naoružan Marijevim savetima Nori na biciklu vergla ka Novaku i istoriji

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.07.22. | 14:16

Britanac od rituala pre prvog grend slem polufinala neće odustati, a veliki saveznik momku koji ima top u levoj ruci i besprekorno se kreće biće publika

Niko više od Novaka Đokovića na ATP turu ne voli da kliza po londonskoj travi, na njoj je svezao 26 pobeda i postavio novi lični rekord na grend slemovima, a niko je bolje ne poznaje od njegovog rivala u polufinalu. Kameron Nori samo što ne živi u Ol Ingland Klubu, kuća mu je nedaleko od kompleksa i na megdan šestostrukom šampionu Vimbldona stići će biciklom.

Najbolje rangirani britanski teniser praktikuje dolazak biciklom na mečeve u Londonu kako bi se dodatno zagrejao i zaobišao gužvu u saobraćaju, koja u dnevnom terminu ume da bude nesnosna. Momak rođen u Johanezburgu u Južnoj Africi ni za polufinale neće odustati od ritual. Možda je baš zahvaljujući njemu ostvario rezultat karijere na grend slem turnirima i stigao na dva koraka do sna…

Izabrane vesti

Naoružan savetima bliskog prijatelja Endija Marija na biciklu verglaće Kameron Nori ka istorijskom finalu, jubilarnom desetom u karijeri. Prvom na turnirima prve kategorije na kojima do ove godine nikada nije prošao treće kolo. Sada je akter polufinala i naspram sebe ima čoveka čija kolekcija broji 20 slemova, 84 pobede na Vimbldonu – poravnat sa Džimijem Konorsom, ulaskom u novo finale bi ga pretekao – i šest titula. Jednu manje od Pita Samprasa i dve od Rodžera Federera, koji je apsolutni rekorder sa 105 trijumfa na najstarijem teniskom turniru.

Snažan forhend, pravovremeni tajming za izlazak na mrežu i besprekorno pokrivanje terena odlikuju levorukog tenisera. Kameron Nori se sa 16 godina preselio sa Novog Zelanda u London, igru je unapredio u Teksasu na koledžu i već u prvoj godini profesionalne karijere probio se među najboljih 100. Ničim nije nagoveštavao da je kalibar za velika dela, nije odskakao od proseka, a onda – eksplozija u 2021. godini. Osam finala, dve titule – Meksiko i Indijan Vels – i proboj sa 74. na 12. poziciju.

Kameron Nori (©Reuters)Kameron Nori (©Reuters)

Preneo je Kameron Nori dobru formu u novu godinu, posle ulaska u četvrto kolo mastersa u Majamiju našao se u Top 10, prigrabio još dva pehara i na Vimbldonu postao novi ljubimac britanske publike. Nošen fudbalskom atmosferom okrenuo je Davida Gofana, prošao kroz tročasovni pakao u pet setova i obezbedio polufinale sa aktuelnim šampionom.

“Uživaću u meču sa Novakom, radujem se tom susretu, ali ne smem previše da uživam. Dobiti ga je jedan od najtežih zadataka u tenisu. Trava je njegova omiljena podloga, a rekord na Vimbldonu neverovatan. Biće teško, moraću da popravim neke stvari u mojoj igri i neću smeti da gubim fokus. To mi se desilo protiv Gofana, ali uspeo sam da se vratim. Protiv Novaka neće biti mesta za takve padove”, rekao je Kameron Nori.

Drugi put nišaniće Britanac pogledom preko mreže Novaka Đokovića, u prvom meču se proveo kao bos po trnju. Počistio ga je srpski as u finišu protekle sezone, na završnom mastersu prepustio mu je tri gema. Neće se Kameron Nori ustručavati da pita bliskog prijatelja Endija Marija za savet, najavio je da će se pred polufinale nekadašnjim brojem jedan. Škot je dva puta osvajao Vimbldon, ima i olimpijsko zlato na terenima Ol Ingland kluba i svojevremeno je propisno znao da namuči srpskog tenisera. U 11 navrata i da mu uzme meru.

“Endi je bio odlična podrška meni i mom timu. Trenirao sam sa njim, uvek sam otvoren za njegove savete, jer mi pruža veliku podršku. Došao je do teretane pre meča sa Gofanom i poželeo mi sreću. Voli tenis, dosta prati aktuelnosti i mislim da ne bi bilo zgoreg da ga priupitam za taktiku”, poručio je najbolje rangirani britanski teniser.


tagovi

Kameron NoriNovak ĐokovićVimbldongrend slemATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara