Neizvesnost se nastavlja, zvanično saslušanje zakazano za 23.30

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.01.22. | 01:02

Završeno tek prvo ročište, konačna odluka tek u noći između subote i nedelje

Ceo svet je sa nestrpljenjem čekao saslušanje Novaka Đokovića, a zapravo se radilo samo o pripremnom ročištu na kojem je doneta odluka da se glavno saslušanje održi dan kasnije. Sudija Dejvid O'Kalahan zakazao je zvanično saslušanje za nedelju u 09.30 po lokalnom, odnosno u subotu u 23.30 po ovdašnjem vremenu.

Novakova odbrana dobila je rok od sat vremena da pripremi dokumentaciju za odbranu, a advokati koji deluju u ime vlade deset sati više za pripremu zvaničnog odgovora.

Izabrane vesti

Pol Holdenson, advokat prvog tenisera sveta, tražio je od Federalnog sudije da konačnu odluku donese trojno veće sudija, kako bi se obezbedila potpuna neutralnost i nepristrasnost prilikom donošenja konačne odluke, ali se toj odluci usprotivio državni advokat. Procenjeno je da se Novakova odbrana odlučila za takav zahtev, jer u slučaju da presudu donese trojno veće, australijski ministar za imigracije Aleks Houk ne bi imao način da se žali ni na jednu donetu odluku.

Federalni sudija O'Kalahan će danas doneti odluku o tom pitanju. Holdenson je takođe izjavio da njegov klijent Novak Đoković nije imao nikav problem da njegova izjava pod zakletvom danas bude objavljena u javnosti.

Prema poslednjim informacijama, Đoković će oko četiri sata po našem vremenu biti prebačen u predimigracioni pritvor, na nepoznatu lokaciju, gde će sačekati početak zvaničnog saslušanja.

Đoković je probitno imao razgovor sa imigracionim vlastima, ali detalji tog saslušanja nisu poznati javnosti. Potom je došao u kancelarije svojih advokata, odakle je putem video linka održano prvo takozvano pripremno ročište, a u njegovo ime govorio Pol Holdenson.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara