Denis Kudla (Foto: Reuters)
Denis Kudla (Foto: Reuters)

Neka se spremi: Kudla je sledeći Novakov protivnik

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.06.21. | 19:05

Američki teniser Denis Kudla je u drugoj rundi turnira u Londonu savladao Andreasa Sepija i zakazao megdan sa prvim reketom sveta

Novak Đoković je za samo 100 minuta savladao Kevina Andersona i tako izborio plasman u treću rundu Vimbldona. Sada je dobio i protivnika na narednom koraku - Denisa Kudlu. Američki teniser je bio još brži od Novaka, pa je za nešto više od 90 minuta prosto počistio Andreasa Sepija - 3:0 (6:2, 6:4, 6:2).

Četvrtak, 17.05: (1,20) R. Federer - R. Gaske (4,00)

Izabrane vesti

Briljirao je 114. teniser svega protiv bolje rangiranog Italijana (90). Uzeo mu je brejk na samom startu, potom ga potvrdio, a zatim i novim brejkom ekspresno stigao do 3:0. Još jednom je bio siguran na servisu, pa je posle 4:0 rutinski priveo meč kraju. U osmom gemu je ispustio dve set lopte, ali je treću iskoristio.

U drugom je Sepi pružio bolji otpor, ali je Kudli bio dovoljan jedan brejk da se odlepi. Uzeo ga je u petom gemu, potom ga potvrdio i odbrani svoj servis do kraja seta za 2:0.

Počeo je treći set novim brejkom Kudle, ali je Sepi uzvratio istom merom. Ipak, nije uspeo da ga potvrdi, pa je ponovo izgubio servis, a Kudla je vezavši i tri naredna gema rešio pitanje pobednika. Iskoristio je prvi meč loptu u osmom gemu i slavio.

Đokoviće se dosad u dva navrata sastajao sa Kudlom, oba puta 2019. godine. Dobio ga je najpre u drugom kolu Vimbldona, a potom i u trećoj rundi US opena.

U treće kolo su se plasirali i Tejlor Fric, koji je bio bolji od Brendona Nakašime (3:1 - 7:5, 3:6, 6:4, 7:5). Susret američkih tenisera trajao je dva sata i 37 minuta.

Talentovani Feliks Ože Alijasim je takođe u trećem kolu. Kanađanin je bio ubedljiv protiv Brazilca Tijaga Monteira. Slavio je sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:3) posle dva sata i 10 minuta igre. U narednoj rundi igra protiv Šveđanina Mikaela Imera.


tagovi

VimbldonDenis KudlaAndreas Sepi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara