Novak Đoković (@Reuters)
Novak Đoković (@Reuters)

Novak Đoković gazi kao brzi voz - sigurno, lako, moćno (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.06.21. | 16:19

Prvi reket sveta u trećem kolu Vimbldona posle 100 minuta tenisa sa Kevinom Andersonom

Sigurno, lako, moćno. Novak Đoković s pola gasa ide u treće kolo Vimbldona. U 12. okršaju sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom srpski as stigao je do desete pobede - 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:3.

Novaku je ovo ukupno 72. trijumf na londonskoj travi kojim uspešno nastavlja borbu za šestu vimbldonsku i 20. grend slem titulu u karijeri. Kao što je poznato njom bi se izjednačio na večnoj listi po broju najvažnijih teniskih pehara sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom i verovatno napravio ključni korak ka krunisanju u najboljeg svih vremena.

Izabrane vesti

Ni vlažna trava, ni servisi gorostasa kakav je Kevin Anderson nisu sprečili Đokovića da demonstrira silu. Prvi reket sveta kretao se izuzetno, po potrebi klizao, tukao iz svih pozicija, s tim da je za forhend posebno bio inspirisan. I sve to uz blago doziranje. U svakom momentu vidno je bilo da u njegovim rukama ima još dosta uskladištene magije, čuvane za ono što dolazi.

Samouveren na svakom delu terena, ubitačan u servisu, Novak je šampionskim manirom privodio kraju svaki od tri seta nakon nešto "labavijih" uvoda. Tako bi Anderson u tim početnim trenucima sva tri seta zaličio na ravnopravnog rivala, da bi ga Srbin šaltanjem u višu brzinu uglavnom ostavljao ukopanog u mestu, kao nemog promatrača.

U prvom i drugom delu igre Južnoafrikanac se držao do sedmog gema. U prvom, Novak je na 3:3 i 0:15 svezao 12 poena kako bi došao do prednosti od 1:0; u drugom tek nešto teži posao za Srbina, ali uz dva brejka - prvo za 4:3, pa za konačnih 6:3.

Anderson je možda i najjači otpor pružio u trećem setu, što je Đokovića nateralo da doda još malo gasa...

"Poveo bih dete da gleda meč i uči iz svega što Novak radi", prokomentarisao je čuveni Džon Mekinro u jednom momentu.

Čak ni u trenucima dok je visoki Južnoafrikanac igrao svoj najbolji tenis Novak nije povećao broj neiznuđenih grešaka. Tako je meč završio sa, pazite sad - svega šest?!

Jasno da bi protiv bilo kog slabijeg servera rezultat bio daleko ubedljiviji. Možda bi bilo i "krompirića" kraj imena rivala. Ali to je sada manje bitno...

Treći deo igre Novak Đoković prelomio je u osmom gemu, uzevši servis Andersonu po četvrti put na meču. Sam finiš bio je rutinsko odrađivanje posla.

I sve stade u 100 minuta.

Srpskog asa u trećoj rundi čeka bolji iz duela Andreas Sepi - Denis Kudla.



tagovi

Novak ĐokovićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara