Neočekivano finale u Sinsinatiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.08.19. | 10:36

Danil Medvedev i David Gofan boriće se za titulu na sedmom mastersu ove sezone

Očekivali smo da ćemo večeras u Sinsinatiju gledati Novaka Đokovića u pohodu na novu titulu, ali nažalost od toga neće biti ništa. Srpski teniser noćas je nenadano eliminisan od Danila Medvedeva, koji će tako zaigrati u trećem vezanom ATP finalu u poslednjih mesec dana.

Ruski teniser je samo još jednom potvrdio da se ne šali i da se nalazi u izvanrednoj formi pred završetak sezone. Nakon poraza u finalu Vašingtona od Nika Kirjosa, uspeo je da se probije i do završnog meča na finalu Rodžers kupa, gde je doživeo neuspeh protiv Rafaela Nadala, a evo nedelju dana kasnije došao je i do finalnog susreta u Sinsinatiju.

Izabrane vesti

Uz Đokovića, Medvedev je bio najbolje plasirani teniser od osmorice preostalih u četvrtfinalu. Rus se trenutno nalazi na osmom mestu na ATP listi, a na ovom turniru bio je postavljen za devetog nosioca. Stoga se pobeda ruskog asa nad Novakom ne mora nužno uzimati kao preveliko iznenađenje.

Sa druge strane će ga sačekati David Gofan. Belgijanac je u polufinalu došao do vrlo ubedljive pobede protiv Rišara Gaskea u dva seta i kao znatno odmorniji ulazi u ovaj polufinalni susret, jer je prethodno „preskočio“ i četvrtfinale. Tada mu je meč i pre izlaska na teren predao Jošihito Nišioka zbog bolesti.

Zanimljivo, Belgijanac je na putu do finala prepustio samo jedan set protivnicima i to u prvom kolu, kada je igrao protiv domaćeg tenisera, Tejlora Frica. Od tada, maskimalnim pobedama počišćeni su Gvido Pelja, Adrijan Manarino i već pomenuti Rišar Gaske.

Belgijanac je prošle godine igrao u polufinalu ovog turnira, tako da je uspeo da odbrani 360 osvojenih bodova, te da na to doda još 240 novih. Ukoliko dođe do titule, moći će da očekuje i značajan skok na novoj listi (12. mesto) koja će biti objavljena u ponedeljak. Medvedev je prethodnog leta ispao već u prvom kolu od Borne Ćorića, tako da faktički nije ni imao šta da brani na ovom turniru. Ako dođe do titule, skočiće na peto mesto na spisku najboljih tenisera sveta.

SINSINATI (ATP) - FINALE

Nedelja

22.00: (1,40) Danil Medvedev - David Gofan (2,70)

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara