Dominik Tim i Aleksander Bublik (AFP)
Dominik Tim i Aleksander Bublik (AFP)

Neviđeno tenisko nepoštovanje: Bubliče, da li te je bar malo sramota?

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.08.23. | 21:36

Dominik Tim ostvario prvu grend slem pobedu posle 927 dana i teške povrede zgloba, a njegov rival Bublik se tokom meča sramno poneo

Bilo je tužno poslednjih meseci gledati grend slem šampiona Dominika Tima kako se muči, kako ispada u prvim rundama. Povreda zgloba leta 2021. udaljila je Austrijanca sa ATP tura na 10 meseci, a povratak je bio spor, turoban, neobećavajući, pun izazova. Povreda je od svojevremeno svetskog broja tri napravila momka bez samopouzdanja koji je nizao poraze kao na fabričkoj traci.

I zato je današnji meč sa Aleksanderom Bublikom, meč njegovog velikog povratka. Rutinski je Tim savladao Kazahstanca u tri seta (3:6, 2:6, 4:6), upisao prvu grend slem pobedu posle 927 dana i verovali ili ne, bio mu je ovo prvi trjumf u Njujorku još od 2020. godine kada je podigao pehar US Opena. Bilo je to pre dve godine 11 meseci i 15 dana.

Izabrane vesti

Da čitava priča bude veličanstvenija, srušio je 25. nosioca, favorizovanog Bublika. Poznat je beloruski teniser kao jedan od većih teniskih mangupa, čovek koji svojim glupiranjem po terenu često pokazuje manjak poštovanja prema rivalima. Ovog puta je sa dela kojima to čini, prešao na reči... Sramne reči.

Zverev (1,10) - Vukić (5,80)

Već je ove godine Bublik gubio od Gaela Monfisa, dva puta od Stana Vavrinke, a u trenucima kada je video da mu je kraj protiv Tima, sredinom drugog seta, malo je reći da se nije sportski poneo.

"Je..no sam umoran od svih ovih hendikepiranih ljudi koji oživljavaju karijere protiv mene", sramne reči izustio je Bublik, umesto da pokaže poštovanje kakvo svaki povratnik iz teške povrede zaslužuje.

Nakon meča Tim je pričao o povredi koja ga je izvesno sprečila da osvaja titule. Ako ne grend slem, onda bar one sa masters i slabijih turnira.

“Moj zglob je veoma važan za moju igru. Bilo je potrebno vreme da se zaleči, da sve dođe na svoje, da povratim saopouzdanje u svoj zglob. Nije me bilo 10 meseci. Svi ostali igrači su za to vreme napredovali. Nisam bio sposoban ni da valjano treniram. Mnogo mi znači prva grend slem pobeda nakon povrede. Vreme je da malo uživam", rekao je Austrijanac.

Timu samo može da se skine kapa na ogromnom strpljenju i neodustajanu, da mu se kaže "Svaka čast" i poželi što dalji domet kako u Njujorku, tako i na narednim turnirima. A Bublika je jedino logično upitati "Da li te je bar malo sramota?"


tagovi

US Open 2023Dominik TimUS openAleksander Bublik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara