Ninu stigla australijska osveta

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.09.19. | 12:40

Samanta Stosur u dva seta bolja u četvrtfinalu WTA turnira Guangdžou

Pre samo nedelju dana Nina Stojanović je savladala nekadašnju šampionku US opena, Samantu Stosur na WTA turniru u Nančangu u dva seta, da bi kasnije stigla do polufinala postigavši uspeh karijere koji ju je pogurao do rekordne 110. pozicije na svetskoj lestvici.

Ali danas je, u praktično istim uslovima (tvrda podloga u hali) na takmičenju u Guangdžou (nagradni fond 500.000 dolara) red bio na (pre)iskusnu Australijanku, iako joj je naša Fed kup reprezentativka imala vođstvo od 5:0 i šest set lopti u drugom delu meča četvrtfinalnog okršaja. Čime bi se probila do trećeg seta i prilike da preokrene.

Izabrane vesti

RASPORED MEČEVA (-6 Č)

Tako je u samo nedelju dana propustila priliku da ponovi uspeh karijere, ali i iz ovog grada koji je "buknuo" poslednjih decenija u blizini Hongkonga, zajedno sa Šenženom, Donguanom i mnoštvom drugih sada već multimilionskih mesta koja su doskora bila tek naselja, vraća se sa pozitivnim bilansom. Zato što je pobedila odliчnu, iskusnu domaću igračicu Peng Šuaj, ali pre svega zato što je sakupila 8.898 dolara novčane nagrade, ali i 60 WTA poena. A to joj garantuje dalji napredak na WTA lestvici, mada ne dramatičan, ali svakako značajan pošto će prvi put u karijeri uću u Top 100 gde će se pridružiti našem prvom reketu, Ivani Jorović.

Naredna protivnica Samanti Stosur će biti pobednica susreta između Švajcarkinje poreklom sa ovih prostora, Viktorije Golubić i domaćeg aduta Šuaji Džang. A do kraja ovog radnog dana u Guangdžou na programu su dva meča. Prvi bi mogao biti veoma interesantan pošto se sastaju dve 21-godišnjakinje, jedna iz Praga Mari Bužkova, a druga iz Moskve. To jest 63. i 76. reket sveta, a zanimljivo je da se nisu do sada sastale. Ovde je zaista teško odrediti favorita, te idemo na plus gemove.

A što se tiče određivanja favorita, na potonjem meču između Sofije Kenan i Jasmine Paolini zaista nije teško odrediti. To je naravno Amerikanka rođena u Moskvi, trenutno 20. na WTA lestvici. Italijanka jednostavno nije ni približno isti nivo tako da ovde tipujemo minus gemove, dva seta i sve što ide uz to.

*kvote su podložne promenama

(Foto: Starsport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara