""
""

NOLE IDE I PREKO GRANICE BOLA! Đoković slomio Kukuškina u petočasovnom maratonu

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.03.16. | 18:08

Srpski as i najbolji teniser sveta pregurao ogroman izazov

Zapamtiće muška teniska reprezentacija Srbije, Beograd i dvorana „Aleksandar Nikolić“ selekciju Kazahstana, a posebno Mihaila Kukuškina! Kao prava furija delovao je najbolji teniser Kazahstana u meču sa Viktorom Troickim u prvom danu Dejvis kupa, a onda je u pravoj drami i petočasovnom maratonu iscedio i poslednju kap znoja iz rovitog Novaka Đokovića, pred kojim je na kraju morao da položi oružje. Uz bespoštednu borbu do poslednjeg poena, pa je samim tim meč i rešen u petom setu - 6(6):7, 7:6(3), 4:6, 6:3, 6:2.

Izabrane vesti

Pitanje pobednika prvog kola biće rešeno u poslednjem meču, koji će vrlo brzo odigrati Troicki i Aleksandar Nedovjesov, kojeg je Đoković rutinski savladao u prvom danu takmičenja. 

Najbolji igrač planete verovatno će razmotriti opciju da uzme još jedan kraći predah od tenisa posle neočekivanog otpora kazahstanskih tenisera i ogromne potrošnje koju je imao Đoković, posebno u susretu sa Kukuškinom. Jer, još tokom samog meča jedva je Novak stajao na nogama, ali je uz ogromnu podršku publike na tribinama išao i preko granice bola i rizikovao ozbiljniju povredu da bi dvoboj odveo do poslednje stanice. 

Praktično od prvog poena bilo je jasno da se srpski as i dalje muči sa infekcijom oka, a činilo se da je imao i određenih problema sa manjom povredom, jer je često pribegavao rastezanju mišića, kako bi ostao u ritmu. 

Ipak, to nije sprečilo Kukuškina da dobije prvi set u taj-brejku, posle tačno 75 minuta užarene borbe. Do trinaestog gema oba tenisera bila su sigurna na svoj servis, a onda je Đoković tri puta prepustio poen rivalu, nakon čega je Kazahstanac slavio rezultatom 8:6. 

Malo ko mogao je da veruje da će posle neverovatnog prvog seta drugi trajati još duže - čak 82 minuta! Ali, desilo se. Već u prvom gemu Đoković je uzeo prvi brejk na meču, a do kraja seta obojica igrača imala su po dva prepuštena gema, zbog čega je i ovaj deo igre završen tek u taj-brejku, koji je srpski teniser lagano dobio rezultatom 7:3. 

Kukuškin je nastavio da melje i u trećem setu. Đokovića je slomio uz čak tri „ukradena“ gema i u tom trenutku delovalo je kao da je srpski velemajstor na pragu senzacionalnog poraza. Međutim, umesto da padne, Đoković je izvukao i poslednji atom snage i uz frenetičnu podršku publike zajahao na sigurnim talasima. Doduše, protivnik je pružao gotovo neviđen otpor i na velike muke stavio Đokovića, ali je nakon izgubljenog četvrtog seta potpuno potonuo i Srbinu prepustio pobedu. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Teniska reprezentacija SrbijeSrbijaNovak ĐokovićMihail KukuškinDejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara