Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak i Rafa zajedno prvi put od Australijan opena

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.09.20. | 09:43

Na teren će i Filip Krajinović

Dva najbolja svetska tenisera prvi put zajedno na jednom turniru još od Australijan opena. Već je dovoljno uzbudljivo. A, tek kada se doda da je Novak Đoković protekle godine na Mastersu u Rimu poražen u finalu od Rafaela Nadala... Teniski vatromet je zagarantovan.

Nije još na programu dvoboj dvojice velikih rivala, jer pre završnice valja preskočiti "klizave" prepreke. Nole se suočava sa Italijanom Salvatoreom Karuzom (12.30), dok Rafa ima posla sa zemljakom Pablom Karenjom Bustom (19.00).

Izabrane vesti

Svetski broj 1 i četvorostruki osvajač Rima Novak Đoković počinje svoju sezonu na šljaci u glavnom gradu Italije u drugom kolu, protiv momka koji je dobio vajld kartu kako bi učestvovao. Karuzo ima 27 godina i trenutno je 87 na ATP listi, a u 1. kolu izvojevao je pobedu protiv američkog kvalifikanta Tenisa Sandgrena 3:6, 6:3, 7:6(4) za prvu pobedu u ATP Masters 1000 u karijeri.

Đoković je slavio u jedinom dosadašnjem odmeravanju snaga, i to u trećem kolu na Rolan Garosu prošle godine. Pre US opena, Srbin je izjednačio dosadašnji Nadalov rekord sa 35. Masters 1000 titula i time je drugi put kompletirao Zlatni Masters u karijeri.

Devetostruki šampion Rafael Nadal započinje odbranu titule "Internazionali BNL d'Italia" kao drugi nosilac, a sastaje se sa prošlonedeljnim polufinalistom US opena Karenjom Bustom u njegovom prvom meču na šljaci u sezoni. Rafa se bori za savršen rekord od 6:0 u susretima sa Pablom, koji svetski broj 18.

Nadal je u potrazi za 11. pobedom zaredom na Foro Italiku, pošto 34-godišnjak nije izgubio u Rimu otkako ga je pre tri godine novokrunisani šampion US opena Dominik Tim pobedio u četvrtfinalu.

Na teren će danas još jedan srpski teniser. Filip Krajinović ukršta reket sa Markom Čekinatom, a pobednik ovog susreta u narednoj fazi će se nameriti upravo na boljeg iz okršaja Đokovića i Karuza (15.30). Biće to osmi duel Srbina i Italijana. Samo jedan su igrali na ATP turu i to prošle godine na Australijan openu, kada je Krajinović slavio u pet dobijenih setova. Ostale duele su igrali na čelendžerima. Obojica su dobila po tri meča.



tagovi

Masters RimNovak ĐokovićRafael NadalFilip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara