(© Reuters)
(© Reuters)

Novak Đoković: Kazahstan je potcenjen, ali mi imamo razne kombinacije

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.11.21. | 20:17

„Ukoliko dođe do dubla, trenirali smo određene situacije“, kaže srpski as pred nastavak Dejvis kupa

Sa ivice eliminacije do četvrtfinala. Nada u uspeh i dalje postoji, Srbija je među osam najboljih reprezentacija u Dejvis kupu i imaće šansu da se bori za trofej.

Ka nastavku takmičenja nas je pogurala pobeda Rusije nad Španijom, posle koje je naš državni tim stekao pravo da se u Madridu bori za Kazahstanom za plasman u polufinale, uprkos ne baš sjajnom izdanju protiv Nemaca.

Izabrane vesti

Kazahstan je na prvi pogled autsajder, ali...

Ekipa koja je verovatno najviše potcenjena“, upozorava Novak Đoković, glavni adut u ekipi selektora Viktora Troickog. „Pobedila je u svojoj grupi, ima Bublika, izuzetno nezgodnog igrača. Igra riskantan tenis, može da bude izuzetno opasan. Gledao sam ga malo, prikazao je visok nivo tenisa. Neće imati šta da izgubi, ići će na pobedu protiv mene“.

Duel Đokovića i Aleksandera Bublika je na programu u sredu od 16 časova, a u našem timu još nije odlučeno ko će nam biti drugi adut u singlu, niti ko će nas predstavljati u dublu.

Mihail Kukuškin je veteran, pobeđivao je u važnim mečevima, ima dosta iskustva. Mi smo podmlađen tim. Videćemo ko će igrati. Imamo razne kombinacije. Ukoliko dođe do dubla, danas smo se malo uigravali, trenirali određene situacije. Imamo pet igrača, razne kombinacije“.

Završnica Dejvis kupa je u Madrid areni.

Radujemo se što ćemo igrati pred publikom. U Insbruku je bila malo sablasna atmosfera. Nadam se da će doći naši ljudi, koji žive ovde ili koji mogu da doputuju iz Srbije da nas podrže i da idemo što dalje“.

Na kraju, Srbi su zahvalni selekciji rusije, tačnije dublu Karacev-Rubljov što je eliminisao Špance i omogućio nam nastavak takmičenja.

Nedelja je bila napeta, neizvesna, nismo znali do jedan ujutru da li ćemo dolaziti u Madrid ili ne. Ima Boga, zahvalni smo na još jednoj prilici. Nisam bio u ovoj dvorani skoro 15 godina. Lepa je, uslovi su odlični, dobra je energija, motivisani smo, nadamo se najboljem“, dopunio je Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićDejvis kup tim SrbijeSrbija Dejvis kupDejvis kupTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara