Novak Đoković potvrdio da ide na Olimpijske igre!

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.24. | 16:59

Olimpijski komitet Srbije objavio informaciju

Ide Novak Đoković na Olimpijske igre! Bez obzira na povredu kolena koja ga je isključila sa Rolan Garosa i bez obzira na to što možda neće nastupiti na Vimbldonu, najbolji teniser sveta svih vremena je potvrdio da ide u Pariz.

Informaciju je objavio Olimpijski komitet Srbije, koji je imao rok od nekoliko dana da potvrdi da će se četvorica naših tenisera (Novak Đoković, Dušan Lajović, Laslo Đere i Miomir Kecmanović) takmičiti na Igrama.

Izabrane vesti

Dvojica su, kao što se očekivalo, odustala – Đere i Kecmanović. Dok su Đoković i Lajović potvrdili rezervacije i putovaće u Pariz.

Pokušaće Novak da ostvari davni san, da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, jer je to jedini iole relevantni teniski trofej koji mu nedostaje u karijeri. Đoković za sada ima samo bronzu koju je osvojio u Pekingu 2008. godine.

Dušan Lajović će biti drugi srpski teniser na Igrama, dok ovog puta nijedna naša teniserka nije ispunila uslov da bi igrala u Parizu.

Srpska ekspedicija od danas broji 96 putnika, pošto su pored Novaka Đokovića i Dušana Lajovića vize potvrđene i dvojici tekvondoista – Stefanu Takovu i Levu Kornejevu.

Postoji još nada da će u avion za Pariz mogu da uskoče srpski odbojkaši, kojima će, kako stvari stoje, presudna biti utakmica sa Kubom u Ligi nacija.


tagovi

Novak ĐokovićPariz 2024Olimpijske igreDušan Lajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara