""
""

Novak Đoković - šampion sveta!

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.17. | 11:06

Trijumf na Vimbldonu 2011. definitivno je svrstao Đokovića među teniske i sportske besmrtnike i širom mu otvorio vrata vladavine svetskim tenisom u periodu koji je usledio...

Ta 2011. bile je godina iz snova za Novaka Đokovića. Nije se zadovoljio prvim mestom na ATP rang listi, već je tenisku godinu iz snova nastavio ostvarenjem svog dečačkog sna: postao je šampion Vimbldona! U velikom finalu najbolji teniser Srbije savladao je branioca trofeja Rafaela Nadala sa 6:4, 6:1, 1:6, 6:3 i tako na najlepši način ozvaničio da mu u tom trenutku nije bilo ravnog na planeti!

Izabrane vesti

Maestralna igra u ključnim trenucima, napad i iz situacija u kojima bi se svi ostali igrači branili kako znaju i umeju, te smirenost kada je bilo “gusto”, tri su stavke koje opisuju kako je Đoković došao do petog uzastopnog trijumfa nad dotadašnjim teniskim vladarom.

Tako je došao do brejka na samom kraju prvog seta. Tako je deklasirao rivala u drugom, a došao do trijumfa u napetom četvrtom.

U tom trenutku Đoković je ostvario 12. pobedu protiv Nadala u 28 međusobnih duela. Ujedno, sa vimbldonskim finalom u 2011. godini odigrao 49 mečeva i doživeo samo jedan poraz.
“Teško je osećanja opisati rečima. Ovo je najbolji dan u mom životu. Vimbldon mi je omiljeni turnir i uvek sam sanjao da ga osvojim. Mislim da i dalje sanjam. Hvala svima što ste došli i ulepšali mi ovaj dan. čestitam Rafi i njegovom timu na svemu što su do sada postigli“, rekao je Novak na ceremoniji proglašenja pobednika.

Rafael Nadal čestitao je Đokoviću na zasluženoj pobedi posle meča uz najavu da će sledeće godine probati da popravi rezultat.
“Čestitam Đokoviću na zasluženoj pobedi i izvanrednoj sezoni. Znam kako je kada uzmeš prvi trofej na Vimbldonu, na najvažnijem teniskom turniru, i mogu da pretpostavim kako se Novak sada oseća. Bilo je lepo naći se u ovogodišnjem finalu i vratiću se sledeće godine da pokušam da popravim rezultat”, rekao je Nadal.

Ovaj trijumf definitivno je svrstao Đokovića među teniske i sportske besmrtnike i širom mu otvorio vrata vladavine svetskim tenisom u periodu koji je usledio.


tagovi

dogodilo se na današnji dan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara