Novak ponovo sipao munje iz servisa, Lajovićev dupli oproštaj od Melburna

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.01.20. | 08:14

Đoković završio posao za 85 minuta, Švarcman preko drugog reketa Srbije do prvog. Duci i Čačić poraženi u dublu, Nina Stojanović bolja od Aleksandre Krunić u prvom kolu ženskih parova

Srpski tenis će se ponovo, po ko zna koji put na najvećim takmičenjima osloniti na jedno ime. U pitanju je, naravno Novak Đoković koji je nakon petog dana Australijan opena ostao naš jedini predstavnik u singl konkurenciji.

Da bude tako potrudio se Dijego Švarcman, ali i sudija njegovog duela trećeg kola sa Dušanom Lajovićem koji našem drugom reketu zbog pogrešne presude nije dozvolio da uzme treći set i tako produži meč koji bi, da je potrajao vrlo moguće otišao i na njegovu vodenicu. Ovako na Đokovića ide njegov protivnik koji je slavio nakon dva sata i 12 minuta prilično uzbudljivog odmeravanja rezultatom 6:2, 6:3 i 7:6 (7). Koliko je meč bio dobar najbolje govori podatak da je omaleni Argentinac istoristio sedam od 11 brejk prilika, a naš as četiri od šest! Naravno, u pitanju su dva slaba servera tako da je ovakva statistika donekle i očekivana, mada se zaista retko događa ovoliki broj brejkova čak i na šljaci, a kamoli na brzom australijskom betonu.

Izabrane vesti

A prvi reket Srbije nastavlja da podiže formu. Izuzetan nastup je imao Nole u trećoj rundi protiv Jošihita Nišioke kog je poslao kući posle samo 85 minuta igre rezultatom 6:3, 6:2, 6:2. Brzo i surovo iako je Japanac pružio nešto jači otpor nego u njihovom nedavnom odmeravanju na Dejvis kupu krajem prošle sezone. Novak je ponovo briljirao iz servisa i ovaj put je za kratko vreme zabeležio čak 17 asova, te nakon tri kola u tom statističkom segmentu stoji zaista impozantna i za njega "neprimerena" brojka - 47! Takođe, pogodio je prvi servis u 74 posto slučajeva, a osvvjio ga u 93 %. Od ostalih statističkih podataka treba izdvojiti da je uspalio čak 40 vinera uz 23 greške.

Pozdrav Švarcmana i Lajovića

Jedina srpska teniserka koja je dobila priliku da igra singl na ovogodišnjem izdanju prvog grend slemu sezone, Nina Stojanović je nakon očekivanog i ranog ispadanja u pojedinačnoj konkurenciji uspela da opstane u dublovima posle prvog kola. Ona je u paru sa Hrvaticom Dariom Jurak bila bolja od Aleksandre Krunić i Ukrajinke Katerine Bondarenko sa 6:1 i 6:4. Beograđanka i Zagrepčanka će se u drugom kolu sastati sa domaćim predstavnicama Inglis i Mekfi.

Lajović je sinoć doživeo duplo razočaranje pošto je nakon singla zaustavljen odmah i u dublu. Drugi reket Srbije je poražen u paru sa saborcem iz reprezentacije Nikolom Čačićem. Od njih su bili bolji 15. nosioci Argentinac Maksimo Gonzales i Fracuz Fabris Marten. rezultatom 7:6 (3) i 6:3.

ATP - 5. DAN

Đoković - Nišioka 6:3, 6.2, 6:2
Švarcman - Lajović 6:2, 6:3, 7:6 (7)
Čilić - B. Agut 6:7 (3), 6:4, 6:0, 4:7, 6:3
Fučovič - Pol 6:1, 6:1, 6:4
Sandgren - Kveri 6:4, 6:4, 6:4
Peja - Fonjini u toku
Cicipas - Raonić u toku
Milman - Federer od 10.30

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara