Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak poput furije, Imer sjajnim potezom zaradio aplauze (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.09.20. | 17:49

Srpski teniser plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa - 3:0

Očas posla! Novak Đoković se nije pošteno ni preznojio u prvom kolu Rolan Garosa u kom je lagano, u trećoj brzini, pregazio Mikaela Imera, tenisera koji igra pod zastavom Švedske. Bilo je očekivanih 3:0, a u prvom setu Novak protivniku nije dopustio nijedan jedini gem - 6:0, 6:2, 6:3. Odlična igra Novaka koji je prošao dalje za sat i 38 minuta igre.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Delijen - Berankis.

Izabrane vesti

Zaista ovde nije bilo nikakve dileme, od prvog do poslednjeg poena se znalo da je Novak taj koji će izaći kao pobednik, lako je dolazio do brejkova na servis Imera, tako da možemo da kažemo da je srpski tenier odradio lak i očekivan posao. Nije se mnogo potrošio.

Jasno je bilo i Imeru posle prvog seta da nema šta da traži protiv najboljeg na svetu, pa se i on opustio i odigrao poen koji je i njemu i Novaku izmamio osmeh na lice. Izazvao reakciju.

 

U toku drugog seta uspeo je posle Novakovog loba da udari lopticu kroz noge bez gledanja i da na taj način osvoji poen. Ako ništa, nosiće jedan lep detalj u sećanju do kraja života sa ovog meča protiv prvog tenisera sveta.

Baš je Đoković izgledao nadmoćno na terenu, prosto se poigravao sa protivnikom, a imao je toliku slobodu i samopouzdanje da je mogao da isproba neke stvari kao što je drop-šot, pa je suštinski treći set bio kao poput nekog jačeg treninga gde je Imer glumio sparing partnera. U svemu tome je uspeo da napravi i brejk i pripreti za čas Novaku, ali je Đoković ubrzo vratio brejk i priveo meč kraju.

U svemu tome se i Novak dobro zabavio, prijalo je i prisutnim navijačima, pa će svakako ovaj duel ući u folder onih uspešnih u svakom smislu. Suštinski je najvažnije da se Novak nije povredio , da se dobro zagrejao i uhvatio pravi zalet pred nastavak turnira.

Prvi meč na turniru zna često da bude problematičan, ali Đoković je rutinski sve odradio. Čak je i početak meča igrao u dugim rukavima, kasnije je bio u kratkim. Vidi se da vodi računa o svakom detalju.

Sledeći je pobednik meča Delijen - Berankis, a ko god da bude, realno je da prođe isto ili slično kao što je to bio slučaj danas sa Imerom.

ROLAN GAROS, 1. KOLO

Heris - Popirin 3:0 (6:4, 6:4, 7:6)

Pospišil - Beretini 0:3 (3:6, 1:6, 3:6)

Garin - Kolšrajber 3:1 (6:4, 4:6, 6:1, 6:4)

Humbert - Polmans 1:3 (2:6, 2:6, 6:3, 3:6)

Majot - Davidovič Fokinaa 0:3 (6:7, 3:6, 5:7)

Lajović - Mađer 3:1 (6:4, 7:6, 4:6, 6:1)

Đere - Anderson 0:3 (2:6, 3:6, 4:6)

Đoković - Imer 3:0 (6:0, 6:2, 6:3)


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara