Novak Đoković (foto: AFP)
Novak Đoković (foto: AFP)

Novak se igrao sa Fricovim živcima: Prvi set rešio za 21 minut, pa mu dao lažnu nadu

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.08.23. | 04:01

Srbin u polufinalu Sinsinatija

Počistio je Aleksander Zverev Francuza Adrijana Manarina u četvrtfinalu mastersa u Sinsinatiju, pobedivši ga sa 6:2, 6:3 za sat i 13 minuta igre. Može se to svrstati u brzinsku pobedu: prvi set je trajao 31, drugi 42 minuta, ali šta onda reći za Novaka Đokovića!?

Srpski as je slavio protiv Tejlora Frica 2:0 (6:0, 6:4), dobivši prvi set za svega 21 minut! Jasno je, nije rivalu dozvolio da osvoji niti jedan gem, a prepustio mu je ukupno tek osam poena.

Izabrane vesti

Uvidevši koliko je dominantan protiv rivala kog je prethodno savladao u svih šest susreta, Đoković je spustio gas i praktično mu poklonio prvi gem drugog seta jer je, nekarakteristično za njega, napravio dve duple greške. Iskoristio je Amerikanac brejk loptu i poveo 1:0, potom imao 2:0, 3:1 i 4:2 , ali je Novak bio hladnokrvan iako naspram sebe ima tenisera iz kategorije Top 10 (trenutno deveto mesto).

Kidao je Srbin živce 25-godišnjem Fricu. Posebno kada je izjednačio na 4:4, dozvolivši mu samo jedan poen na njegov servis. Bio je to signal da je gotovo. Dobijen gem na svoj servis, pa još jedan brejk za 6:4 i ukupnih 2:0. Ovaj put u setu duplo dužeg trajanja od prvog.

Svakako, za tih 62 minuta igre nije se Novak previše umorio. Bila je ovo nova demonstracija njegove moći, nešto poput sparing meča.

Sledeći je Zverev, a onda, nadamo se, i poslastica u finalu protiv Karlosa Alkarasa. Mladi Španac se dosta muči u Sinsinatiju, svaki od prethodna tri meča igrao je u tri seta (dok je Đoković sve rivale dobio sa 2:0), ali eto ga među četiri najbolja na turniru. Za rivala u polufinalu ima Huberta Hurkača.

Predstojeći duel Novaka Đokovića i Aleksandera Zvereva biće im 12. međusobni. Dosadašnji bilans glasi sedam pobeda Novaka i četiri nemačkog tenisera, s tim da se nisu sastajali od polufinalnog meča završnog mastersa u Torinu 2021, godine, kada je uspešniji bio Zverev (2:1). Deluje da je vreme za osvetu.

S još jednom pobedom Novak bi se izjednačio sa Rafom Nadalom i Ivanom Lendlom po broju ukupnih pobeda u karijeri (1.068), ali bi ih prestigao na listi ukupnog bilansa jer ima manje poraza (211). Nadal je sa 220, a Lendl sa 242. Vodeći na ovoj listi je Džimi Konors sa 1.274 pobeda i 283 poraza.



tagovi

Novak ĐokovićTejlor FricATP Sinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara