Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak se pred finale Vimbldona prisetio Australije: U teškim trenucima Kirjos je bio uz mene, cenim to

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 23:57

“Odnos nam je bolji nego što je bio, ali ga ne bih nazvao romansom”, rekao je srpski as

Nadali su se teniski zaljubljenici novom sudaru dvojice najdominantnijih igrača današnjice, u Londonu su uskraćeni za duel Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Iako neće dobiti željeni klasik u velikom finalu, spektakl definitivno hoće. 

Novak Đoković će u osmom vimbldonskom finalu za sedmi trofej igrati sa Nikom Kirjosom sa kojim se do pre pola godine gledao “preko nišana”. Australija iliti odluke tamošnjih vlasti i progon srpskog asa sve su promenili. Kirjos je obrnuo ćurak, priklonio se osvajaču 20 grend slem titula i uoči dvoboja u Londonu njihov odnos nazvao je romansom.  

Izabrane vesti

Ne zaboravlja Đoković teške trenutke, verovatno najteže u karijeri, i ko mu je kada su se svi utrkivali u razapinjanju držao stranu. Australijanac koji je poznat po teranju kontre i prkošenju pravilima bio je među malobrojnima. 

“Naš odnos ne bih nazvao romansom, ali tačno je da imamo mnogo bolji odnos, nego što je on ranije bio. Znatno se poboljšao od januara. Kada sam prolazio kroz teške trenutke, on je bio jedan od retkih koji su bili uz mene. U Australiji se zauzeo za mene, to je nešto što cenim i veoma poštujem”, rekao je Novak Đoković

Retki su držali stranu Novaku dok je bio u pritvoru, a isto tako retki imaju pozitivan skor protiv njega. I u tu grupu spada Nik Kirjos. Dobio je oba međusobna duela, i to bez izgubljenog seta. Za velike mečeve nije mu problem da namesti glavu. Do Vimbldona se mučio u onima gde je favorit. Izgleda da je konačno sazreo.  

“Kirjos je uvek igrao najbolje protiv najboljih. Svi mi dobro znamo kakve su mu mogućnosti, za šta je sposoban i zbog toga ga poštujemo. Čini se da pritisak ne oseća tokom igre, igra sa dosta samopouzdanja i mentalno je stabilniji nego što je pre bio. Finale će biti interesantno”, podvukao je šestostruki osvajač Vimbldona.



tagovi

Novak ĐokovićNik KirjosVimbldongrend slemATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara