(©Reuters)
(©Reuters)

Novak stigao još jedan Federerov rekord

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.07.23. | 21:51

Đoković 46. put u polufinalu grend slema

Dugo je Rodžer Federer važio za Najboljeg svih vremena, pored brojnih rekorda u svetu tenisa stajalo je njegovo ime. Ali, ako Novak Đoković bude još koju godinu igrao, vrlo je moguće da Švajcarac bude „obrisan“ sa svih iole bitnih stavki kada su u pitanju brojke belog sporta.

Novak je „oduzeo“ Federeru i rekord po broju grend slemova i po broju nedelja na tronu, o broju osvojenih mastersa da ne pričamo. A, bolji je od njega i u međusobnom skoru.

Izabrane vesti

Dva koraka dele Đokovića da izbije Rodžeru još jedan dragocen rekord: broj trofeja na Vimbldonu. Švajcarac ih je uzeo osam, srpski as je na putu da izjednači taj skor.

A, danas je Novak stigao još jedan rekord koji je držao Federer: broj grend slem polufinala. Rodžer je 46. puta igrao meč koji je vodio u finale jednog od četiri „mejdžora“, a isto će uraditi Đoković za dva dana protiv Janika Sinera. I već u Njujorku, na US openu, biće srpski gigant u prilici da nadmaši nekadašnjeg velikog rivala.

Samo što je i to tek jedan usputni rekord, jer, recimo, ono što je dosta bitnije, Đoković je najviše puta igrao u grend slem finalima – 34. Federer je završio karijeru sa 31 borbom za četiri najuveća trofeja, dok je Nadal, koji zvanično još nije u penziji, 30 puta igrao za pehar na „mejdžoru“. Daleko iza njih na četvrtom mestu je Ivan Lendl sa 19 finala.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldon 2023Rodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara