""
""

VIMBLDON: Novakov čas tenisa!

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.13. | 21:04

Đoković odigrao gotovo savršen meč protiv Žeremija Šardija i plasirao se među 16 najboljih gde ga čeka veteran Tomi Has

Ni u sedmom međuobnom okršaju Novaka Đokovića i Žeremija Šardija, tradicija se nije promenila. Srbin je zadržao stopostotan učinak u duelima protiv Francuza. Uz gotovo perfektnu igru stigao je do ubedljive pobede od 6:3, 6:2, 6:2 i osmine finala Vimbldona.

Izabrane vesti

Đoković je praktilčno odigrao savršen meč. Dovoljno je reći da do pretposlednjeg gema u meču nije imao nijednu neiznuđenu grešku! I parava je šteta što ju je napravio baš tada u finišu meča, jer je mogao da uđe u tenisku istoriju. Kasnije je napravio još jednu...

Iako važi za nezgodnog rivala na travnatoj podlozi, Šardi danas nije imao nikakvu šansu za trijumf protiv raspoloženog Đokovića. Srbin je imao 36 vinera i te dve neiznuđene greške, a osvojio je gotovo duplo više poena od rivala iz Francuske. Bio je nepogrešiv i na servisu i na mreži, a Šardi nije imao nijednu šansu za brejk. Ove brojke najbolje opisuju osnos snaga na terenu.

Novak je bez izgubljenog seta i bez mnogo izgubljene energije došao do plasmana među 16 najboljih. Sledeći rival mu je nemački veteran Tomi Has. On je na zalasku karijere, ali ove sezone igra u dobroj formi. Posebno je nezgodan na travi. U međusobnim duelima Novak ima vođstvo od 5:3 protiv Hasa. Ipak, poziv na oprez je podatak da ga je Has pobedio u oba meča na travnatoj odlozi. Ostvario je i senzacionalnu pobedu ove sezone na Mastersu u Majamiju, ali mu se Nole revanširao na Rolan Garosu.

I pored ne toliko lošeg bilansa protiv Novaka, jasno je da Nemac ima minimalne šanse. Ako Đoković bude na današnjem nivou, onda je teško očekivati i da ga pobede i mnogo jači rivala od Hasa. Ako ostvari očekivani trijumf protiv iskusnog Nemca, onda ga u četvrtfinalu očekuje pobednik meča BerdihTomić, a u polufinalu verovatno Ferer ili Del Potro

(FOTO: Action images)


tagovi

atpNovak ĐokovićSrbijatomi hasVimbldonŽeremi Šardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara