Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Novakov rimski debakl: Indisponirani Đoković uzeo pet gemova, loša uvertira za Pariz

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.05.24. | 16:14

Tabilo pregazio najvećeg svih vremena za samo 68 minuta – 2:0

Sve što se dešavalo ovog proleća moglo je da se računa kao lagana priprema za pakleno leto, ali izdanje koje je Novak Đoković pokazao u Rimu je poprilično zabrinjavajuće pred Rolan Garos, koji je pred vratima.

Srpski as je doživeo težak poraz u trećem kolu mastersa u Rimu, uzeo je samo pet gemova protiv motivisanog Čileanca Alehandra Tabila, koji je izašao na teren sa željom da ostavi „120 odsto mogućnosti“ protiv Đokovića i plan za meč mu je savršeno funkcionisao od prvog do poslednjeg poena – 6:2, 6:3 za svega 68 minuta igre!

Izabrane vesti

Tako se Novakov nastup u Večnom gradu završio u trećem kolu, ali više od toga zabrinjava govor tela, malodušnost, činjenica da je najbolji teniser sveta svih vremena totalno van forme.

Deluje da je Tabilo malo i iznenadio furioznim početkom i nivoom tenisa tokom celog meča, koji nije opadao od početka do kraja. A, Novak je bio neprepoznatljiv. Apsolutno nijedan segment njegove igre nije funkcionisao, a i on je izgledao kao da želi što pre da ode sa terena. Nije bilo ni frustracije, nervoze, nekog pokušaja da nešto kod sebe promeni. Ceo meč je prošao mirno kao reka, do Tabilove najveće pobede u karijeri.

Tradicionalno je Đoković izgubio prvi servis gem, ali nije uspeo posle toga da se vrati. Naprotiv, rupa u koju je upao bila je sve dublja, tek na 4:0 je došao do prvog gema. Prekasno da bi spasao taj set. Nakon poslednjeg poena statistika je bila porazna za srpskog asa: samo 20 odsto dobijenih poena na protivnikov servis, 48 odsto pogođenog prvog servisa, po šest vinera i neiznuđenih grešaka, dve duple servis greške...

Čileanac je brejkom počeo i drugi set i to je bila razlika koja je ostala do kraja. Jeste Đoković malo podigao nivo igre posle toga, ali bilo je prekasno i nedovoljno, nije uspeo da dođe ni do jedne brejk šanse, da se rezultatski vrati u meč. A, Tabilu ruka nije zadrhtala ni kada je došao nadomak senzacionalne pobede.

Zato će kao nagradu imati da igra četvrto kolo protiv Hačanova. A, Novaku ostaje da vidi kako će put Pariza...

 


tagovi

Novak Đokovićatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara