Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novakov žreb u Sinsinatiju: Na Medvedeva može u polufinalu, put do finala i Alkarasa pun mina

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.08.23. | 00:53

Srpski as je u prvom kolu slobodan

Novak Đoković na američkom tlu – konačno. Zagrevaće se srpski teniser na turniru u Sinsinatiju za US Open, pokušati da osvoji novu titulu na mastersu, ali ne čeka ga nimalo lak zadatak. Na žrebu i nije imao sreće.

Težak put će imati Novak Đoković na turniru na kome je dva puta podizao pehar i čak pet puta gubio u finalu. Bezmalo svi najbolji teniseri prijavili su se za učešće u Sinsinatiju, biće im to vid generalne probe za četvrti grend slem sezone.

Izabrane vesti

Srpski as je u prvom kolu slobodan,a prvi rival biće mu pobednik duela Alehandro Davidovič Fokina – Tomas Martin Ečeveri. Obojica najviše vole da igraju na šljaci, na brzoj podlozi su manje opasni, međutim, od trećeg kola Novaka Đokovića čekaju daleko snažniji protivnici.

U borbi za četvrtfinale mogao bi da udari na Kamerona Norija, Gaela Monfisa ili Aleksa de Minora, dok bi ga po projektovanom žrebu zatim čekao Janik Siner ili Tejlor Fric. U tom delu kostura je i Danil Medvedev, obračun sa Rusom moguć je u polufinalu, a sa Karlosom Alkarasom, pobednikom Vimbldona, ne pre finala.

U Novakovom delu kostura su i Aleksander Zverev i Holger Rune, dok su na suprotnoj strani Stefanos Cicipas i Kasper Rud, uz svetskog broja jedna. Turnir u Sinsinatiju igra se od 13. do 20. avgusta, Đoković je poslednji put bio šampion pre tri godine, a ove titulu brani hrvatski teniser Borna Ćorić.

Novak Đoković u Sinsinatiju neće nastupati samo u singlu, već i u dublu, i to zajedno sa Nikolom Ćaćićem


tagovi

Novak ĐokovićATPATP Sinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara