(©Reuters)
(©Reuters)

Novakova armija nigde kao u Melburnu (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.01.23. | 14:11

Srpski as imao fenomenalnu podršku tokom celog turnira

Sigurno da tu ima i dosta onog čuvenog „srpskog inata“. Jer, imao je Novak Đoković oduvek veliku podršku navijača u Melburnu, pogotovo od srpske dijaspore, ali ova godina je bila drugačija.

Sav pakao koji je prošao prošle godine, sećamo se, da se ne podsećamo detalja, Đoković je prošao zajedno sa armijom Srba, koji su danonoćno bili ispred hotela u kojem je bio zatočen. Pesmom, igrom, parolama bili su stalna Novakova podrška i on im je poručio da im to neće zaboraviti.

Izabrane vesti

Ove godine od dolaska u Australiju Đoković je imao ogromnu podršku na svim mečevima. Najpre u Adelajdu, koji mu je bio generalna proba i što se tiče igre i što se tiče atmosfere koja ga čeka. A, nastavilo se u Melburnu.

Ima inata, ali ima i ponosa. Čini se da nikada nije bilo toliko Srba na turniru, što na tribinama, što po teniskom kompleksu kraj reke Jare, kao ove godine. Vijorile su se srpske zastave u nezapamćenom broju, što je osetio i Srđan Đoković, pa je posle svakog meča dolazio da se zahvali Novakovim navijačima.

Samo, pogrešna je pretpostavka da su tu bili samo Srbi. Naprotiv, ogromnu armiju navijača srpski as ima na svim meridijanima, a na tribinama je bilo i njegovih fanova iz Evrope, Azije, koji su takođe držali parole, zastave, na kraju i zaplakali posle velikog trijumfa.

Pokazao je mnogo puta Novak Đoković da je čovek – stena, da kada drži reket u ruci, sve negativno uspeva da odbije od sebe. Možda bi ponovo zagospodario Melburnom i da su svi, kao nekad na Vimbldonu, do poslednjeg čoveka, bili protiv njega. Ali, sigurno da mu je bilo mnogo lakše sa vetrom u leđa koji je svakog dana dobijao od australijskih Srba i svih ostalih navijača pristiglih da ga poguraju do 22. grend slema u karijeri.


tagovi

Novak ĐokovićAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara