Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novakovih sigurnih 337 nedelja na tronu

Vreme čitanja: 1min | sub. 31.07.21. | 07:02

Mirno čeka US open

Kako god da danas završi dve borbe za bronzane medalje na Olimpijskim igrama, Novak Đoković neće otići zadovoljan iz Tokija.

A, opet, jedna od dobrih okolnosti je što je Novak produžio period garantovanih nedelja na prvom mestu ATP liste. Kako god da se situacija bude odvijala u narednih mesec dana, Đoković će biti broj 1 do 13. septembra. Računa se, naravno, najlošiji mogući scenario, da srpski as do tog dana ne osvoji ni bod za ATP listu, a da njegov najbliži konkurent, Danil Medvedev, skupi sve raspoložive bodove. Što nije baš velika verovatnoća da će se desiti.

Izabrane vesti

Prevedeno u nedelje, Đoković ima u džepu sigurnih 337 sedmica na teniskom tronu, ali nema nikakve dileme da će nakon US opena taj broj biti dodatno produžen.

Novak danas završava nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju i uzeće odmor. Neće igrati na mastersu u Torontu, a pitanje je da li će ići u Sinsinati. Njegov naredni cilj je osvajanje US opena, koji će početi 30. avgusta.

Ima najbolji teniser sveta dovoljno vremena da se resetuje, odmori, da uradi ono u čemu je bez premca u svetu sporta: da u roku od dan-dva izbaci iz sebe svu tugu i negativne misli i fokusira se na sledeći cilj. A, to je da osvoji Njujork i napravi nešto što niko od Roda Lejvera 1969. nije: da osvoji Grend slem.



tagovi

Novak ĐokovićTenisATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara