Dimitrov (©Reuters)
Dimitrov (©Reuters)

Novi udarac za Alkarasa: Dimitrov mu nije dao ni do četvrtfinala u Šangaju

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.23. | 14:50

Bugarin slavio u tri seta – 2:1

Planovi o ekspresnom povratku na prvo mesto ATP liste ni idu najbolje Karlosu Alkarasu.

Mladi Španac je na turniru u Pekingu eliminisan u polufinalu, dok je danas na mastersu u Šangaju zaustavljen u osmini finala! Novi udarac mladiću iz Mursije naneo je Grigor Dimitrov, koji je odigrao meč kao u transu i slavio u tri seta – 5:7, 6:2, 6:4.

Izabrane vesti

A, mogao je možda Bugarin i ranije da dobije meč, imao je prednost brejka u prvom setu i servirao je za osvajanje seta, a onda je dozvolio sebi opuštanje ili pad koncentracije i Alkaras je napravio preokret.

Iako bi takav sled događaja obično uništio Dimitrovu veru u pobedu, ovog puta je bilo drugačije. Grigor je zaigrao još bolje u nastavku, napravio je brejk u prvom gemu drugog seta, sačuvao ga do kraja, a onda drugim brejkom osvojio taj deo meča – 6:2.

I u istom ritmu nastavio je da „crta po terenu“ u odlučujućem delu meča. Dimitrov je oduzeo servis Alkarasu za 2:1 i ponovo držao tu prednost sve do kraja meča, do prve pobede nad Špancem nakon tri uzastopna poraza.

Grigor Dimitrov će u četvrtfinalu igrati sa Nikolasom Jarijem, a Alkaras će po nove bodove ići u Bazel, na turnir iz kategorije 500, koji će početi 23. oktobra, a na kojem je prošle godine došao do polufinala. Ipak, posle novog „kiksa“ šanse da preotme prvo mesto Novaku Đokoviću na kraju 2023. godine mu se smanjuju i moraće da bude perfektan u finišu sezone da bi svrgnuo teniskog kralja sa trona.

Posle ovog rezultata u Šangaju, gde je osvojio samo 90 bodova, razlika između Đokovića i Alkarasa na vrhu ATP liste je 2.240 bodova.


tagovi

Karlos AlkarasGrigor DimitrovATP ŠangajNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara