Laslo Đere (AFP)
Laslo Đere (AFP)

Od potencijalnog srpskog finala, do nijednog Srbina u finalu

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.10.23. | 19:44

Posle Kecmanovića, sa ATP 250 turnira u Stokholmu ispao i Laslo Đere

Već nege oko 16.00 mogli smo da konstatujemo da nećemo gledati dva srpska tenisera u borbi za pehar ATP turnira u Stokholmu. Miomir Kecmanović je podvacio protiv kvalifikanta Pavela Kotova, a ništa bolji u drugom polufinalu u Švedskoj nije bio ni Laslo Đere. Drugi reket Srbije poklekao je pred Gaelom Monfisom 0:2 (5:7, 2:6), pa tako umesto potencijalnog srpskog finala došli smo do scenarija bez ijednog srbina u finalu.

Ogromne oscilacije u igri prikazao je srpski teniser koji je u oba seta morao da juri zaostatak od 4:0. U prvom je, nakon što je osvojio uvodni poen, dozvolio Monfisu da osvoji čak 16 uzastopnih poena. Ali je i pored dva brejka zaostatka uspeo da se vrati i izjednači na 5:5. Ali sve što je mukotrpno vratio, prosuo je već u narednom gemu. Novi brejk Francuza i autoritativna overa seta na svoj servis. U naredom setu posle zaostatka od četiri gema nije bilo povratka.

Izabrane vesti

Momak iz Sente osvojio je tek polovinu poena kada bi ubacio prvi servis, dok je iskusni Mofis bio na čak 83 procenta u tom segmentu. Rektko kada je Francuz poklanjao poene za razliku od rivala koji je na 21 viner napravio 15 neiznuđenih grešaka.

Nedelju je Đere počeo kao 35. teniser sveta, a od ponedeljka će najverovatnije pokvariti rang za jedno mesto i logično, neće imati priliku da se bori za treću titulu u karijeri, prvu od 2020. godine i pehara na Sardiniji.

Za titulu u Stokholmu Monfis će se boriti sutra protiv Pavela Kotova.


tagovi

Laslo ĐereATP StokholmGael Monfis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara