(© MN Press)
(© MN Press)

Oglasili se Novak i Jelena Đoković: Vraćamo terene Gradu Beogradu

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.05.23. | 11:42

Posle duže od decenije kompleks na Dorćolu nema više dodirnih tačaka sa najboljim teniserom Srbije

Razlozi nisu navedeni, samo je ozvaničeno ono što se znalo. Teniski centar „Novak“ više ne pripada Novaku Đokoviću, jer je jedan od najboljih sportista sveta rešio da Gradu Beogradu vrati zemljište i objekte koje su bili u njegovom vlasništvu.

Preciznije, u vlasništvu kompanije „Tara 2016 S“, kojim rukovode Novak Đoković i njegova supruga Jelena, a koja se oglasila tri dana posle nagoveštaja ovakvog scenarija.

Izabrane vesti

Realno govoreći, neočekivano...

Dugo smo promišljali i doneli nimalo laku odluku da prestanemo s radom i vođenjem zemljišta, objekata i čuvanjem teniske oaze posle više od deset godina. Sa velikom zahvalnošću vraćamo zemljište Gradu Beogradu. Na ovom mestu je desetine hiljada dece treniralo tenis i zajedno sa roditeljima stvaralo uspomene i uspehe koji će trajati zauvek. Organizovali smo sedam međunarodnih ATP turnira, jedan WTA turnir, dobili najbolje ocene za organizaciju, a najlepšu sliku Beograda, Kalemegdana i Srbije slali smo u ceo svet. Na to smo ponosni.

Zahvaljujemo se svim nadležnim predstavnicima lokalne samouprave, Grada Beograda, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu sporta, Teniskom savezu Srbije, mnogobrojnim kompanijama na ogromnoj pomoći i podršci svih prethodnih godina. Hvala hiljadama ljudi koji su provodili vreme u teniskom centru i zajedno sa nama napredovali, stvarali nezaboravne trenutke. Na kraju, ogromnu zahvalnost dugujemo našim zaposlenima koji su verovali u naš projekat i viziju. Sigurni smo da će ovo mesto ostati sportska duša Dorćola i Beograda.

Upravni odbor naše kompanije će fokus rada usmeriti na nove projekte od kojih će neki nastaviti da se bave teniskim razvojem dece i omladine. O tome će javnost biti blagovremeno obaveštena", stoji u saopštenju Kompanije „Tara 2016 S“.

Jedna od pretpostavki glasi da će Novak Đoković na nekoj drugoj lokaciji izgraditi teniski centar. Šta će biti sa ovim još se ne zna, samo da ne nikne još stambenih kompleksa...


tagovi

Novak ĐokovićTenisJelena ĐokovićATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara