""
""

Oglasio se Del Potro: Pobeda nad Đokovićem je veća od osvajanja US opena! Nego, ko pravi ovakav raspored?

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.08.16. | 00:26

Argentinac 14 sati posle meča sa Novakom izašao na teren i izborio plasman u osminu finala

Meč iz kategorije „ne poverovati“. Niti Novak Đoković može da veruje da je eliminisan sa olimijskog turnira, niti Huan Martin del Potro može da veruje da je dobio prvog tenisera sveta.

Otuda razumljivo rangiranje njegovog veličanstvenog trijumfa u prvom kolu, nad srpskim asom.
Još ne mogu da shvatim šta se desilo juče. Smatram da je ovaj trijumf veći od mog osvajanja US opena 2009. godine“, ocenio je Del Potro.

Izabrane vesti

Argentinski dobroćudni džin je forhend udarcima izluđivao 29-godišnjeg Beograđanina, okončano njegov plan o zlatnom slemu, a sebi obezbedio mesto u udarnim terminima svih svetskih medija.
Osetio sam podršku. Osećao sam da je narod na tribinama uz mene. Ovo je posebna pobeda i usled činjenice da sam je ostvario u opremi Argentine. Proživljavam jake emotivne trenutke. Teško je to razumeti. Dve godine sam maltene tapkao u mestu i sanjao o povratku, a onda se desilo ovako nešto“.

Huan Martin del Potro je u ponedeljak veče bio uspešan i u drugom kolu, eliminisao je Portugalca Žoaa Sozu rezultatom 2:1 (6:3, 1:6, 6:3).
Baš me zanima ko pravi ovakav program. Sinoć sam otišao na spavanje u 4.30 (po srednjoevropskom vremenu), probudio sam se u 09.00. Onda sam na terenu ponovo bio u 19.25. Dakle, samo 14 časova posle meča sa Đokovićem. Zato su mi danas noge bile teške. Još ne mogu da verujem da sam dobio Novaka, a onda u tako kratkom vremenskom intervalu morao da igram meč drugog kola“, dodao je 28-godišnji momak iz Tandila, koga u osmini finala čeka duel sa Tarom Danielom iz Japana, koji je izbacio Britanca Kajla Edmunda (6:4, 7:5).

(FOTO: Action images)


tagovi

rio de žaneiro 2016Olimpijske Igre 2016Olimpijske igreHuan Martin Del Potro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara