(Reuters)
(Reuters)

Đoković: A, sad kokice i sa Kirjosom na sofu... Popni se na drvo ako hoćeš da osvojiš grend slem

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.01.24. | 11:05

„Patio sam u prva dva seta, loše koristio brejk šanse, ali kad je bilo najvažnije uspeo sam“, podseća Nole

Namučio ga jeste, slomio ga nije. Nikad pre, pa ni u Melburnu. Novak Đoković deveti put iz devet pokušaja dobio Tejlora Frica i zakoračio u polufinale Australijan opena. Čak 11 put u karijeri, a kad dođe među četiri najbolja onda i (p)ostane – najbolji.

Valjda će tako biti i u nedelju, bez obzira na to ko će mu biti naredni rival(i).

Izabrane vesti

A sledeći je bolji iz okršaja Janik Siner – Andrej Rubljov.

Obojica su u sjajnoj formi. Gledao sam Rusa protiv De Minora, igrali su u pet setova, video sam jednu od najdužih razmena na Rod Lejver areni. A opet, Siner igra tenis života, bio je sjajan u završnici prethodne sezone, dobio me je u Dejvis kupu. Možda je najbolje da uzmemo kokice, sednemo na sofu i uživamo“, predložio je Nole Niku Kirjosu, pošto ga je Australijanc intervjuisao na terenu, neposredno pošto je dobio meč sa Amerikancem.

I tako ušetao u 48. polufinale gredn slema, pa je Kirjosa interesovalo šta je tajna, kako može i on – ako se vrati tenisu – da osvoji neki pehar sa velikih turnira, te da li je možda u pitanju drvo, koje Novak grli danima u Melburnu.

„Pokazaću ti to drvo, ali ne smeš nikom da kažeš. U pitanju je tajna. Moraš da skineš patike, popneš se na najvišu granu i visiš 33 minuta i tri sekunde. E, onda ćeš osvojiti grend slem“, našalio se Nole i još jednom izazvao aplauze publike.

Iste one koja je simpatično reagovala na poljupce koje je slao Kirjosu i Džonu Mekinrou, dok su ova dvojica iz komentatorske kabine „vodili“ meč.

Dobro izgledaš u kabini, ali još bolje na terenu“, dodao je Đoković, koji priznaje da sam nije bio u najboljem izdanju. „Patio sam u prva dva seta, jer je Tejlor igrao baš kvalitetno. Dobro je servirao, blizu linije, terao me da budem iza nje, morao sam da se branim, zbog čega mi je bilo teško da nađem odgovarajući tajming. Na sve to, Sunce je jako grejalo, fizički sam bio iscrpljen“.

(Reuters)(Reuters)

Možda je to jedan od razloga što je imao slabu realizaciju brejk šansi. Od prvih 15 nijednu nije iskoristio.

„Znamo da Fric poseduje jedan od najboljih servisa na svetu. Gledao sam ga protiv Cicipasa, ekstremno dobro je servirao, jasno ti je da je to problem protiv njega. Pretvaranje brejk prilika je stvarno bilo loše, samo četiri od 21, ali sam uzeo dva brejka kad je bilo najpotrebnije, u trećem i četvrtom setu. Tad sam i podigao nivo igre, beležio više asova od protivnika, to mi je pomoglo, iako je iznenađujuće“.

Kad je završio dijalog sa Kirjosom, Đoković je prešao kod Barbare Šet, takođe sa Jurosporta, osvrnuvši se na činjenicu da je igrao u dnevnom terminu.

Bilo je baš vruće, najtoplje ove godine. Tejlor je izašao sa jasnim planom, pritiskao me, terao da trčim, sve vreme sam bio u zaostatku... Još je uz servis kakav ima doprineo da u početna dva seta izgledam loše, fizički i mentalno. U trećem sam dobro startovao, Sunce je zašlo, pala je temperatura, bilo je lakše za igru, bolje sam se osećao“.

Kad ga je Barbara Šet podsetila da ne zna za poraz u polufinalima Australijan opena (deset od deset), simpatično je podigao ruku u znak slavlja, ali..

„Hajde da budem skroman. Samopozdanje je tu. Idem da se spremim za naredni meč“, reče Nole.

Još samo da nabavi kokice...


tagovi

Novak ĐokovićATPTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara