Muzeti i Đoković (AFP)
Muzeti i Đoković (AFP)

Đoković dobio priliku za osvetu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 22:01

Prvi reket sveta će kao i prošle sezone u osmini finala igrati protiv Lorenca Muzetija, momka koji ga je lani izbacio sa mastersa u Monte Karlu

Poguban je poslednjih godina bio masters u Monte Karlu za Novaka Đokovića, naročito rana faza. Pre tri godine u osmini finala porazio ga je Danijel Evans, one turbulentne 2022. godine, nakon svega što se izdešavalo u Australiji, Novaka je na startu sezone na šljaci savladao Alehandro Davidovič Fokina, a lani mu je u osmini finala meru uzeo Lorenco Muzeti. Sada će svetski broj jedan imati priliku da se osveti mladom Italijanu sa kojim će se ponovo sastati u istoj fazi turnira.

Muzeti je nakon 102 minuta borbe i teškog drugog seta ipak eliminisao najtalentovanijeg francuskog tenisera Artura Fisa (6:3, 7:5) i zakazao novi okršaj sa Đokovićem. Pre godinu dana Novaku je pripao prvi set rezultatom 6:4, da bi Muzeti naredna dva dobio sa 7:5 i 6:4. Pre toga, Novak je tri puta dobijao Muzetija, počev od trećeg kola Rolan Garosa 2021, te turnira u Dubaiju, odnosno mastersa u Parizu 2022.

Izabrane vesti

Muzeti je baš prošle sezone, nakon završetka sezone na šljaci obezbedio rang karijere sa 15. mestom ATP liste, a trenutno je 24. Možda je, kada je prvi put video žreb za ovogodišnji masters u Kneževini pomislio da i nije tako loše što mu je, na startu sezone indisponirani Đoković ponovo na putu, ali je danas, nakon što je Novak protutnjao pored Safijulina verovatno shvatio da neće baš lako do prošlosezonske reprize.

Muzeti je pri rezultatu 5:4 u drugom setu servirao za meč, ali se Fis odbranio, napravio brejk i uveo duel u neizvesnu završnicu. Međutim, Italijan je uzvratio ribrejkom, pa u 12. gemu na svoj servis unovčio drugu meč loptu.



tagovi

Novak ĐokovićLorenco MusetiATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara