Foto: Reuters
Foto: Reuters

Đoković i Federer o međusobnom rivalstvu: To prevazilazi granice sporta

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 17:11

Srbin i Švajcarac pohvalno jedan o drugome

U trenucima kada teniski svet praktično miruje, ATP redovno priprema ankete i intervjue kako bi ljubitelje “belog sporta” zabavio u periodu kada vrhunskih mečeva nema na meniju. U poslednjoj epizodi Svetske teniske organizacije govorili su ni manje ni više Novak Đoković i Rodžer Federer. Tema intervjua: međusobno rivalstvo dvojice asova.

Srbin i Švajcarac su u godinama iza nas stvorili drugo najveće suparništvo u svetu tenisa sa okruglo 50 mečeva – Đoković i Nadal su se sastajali 56 puta – iznedrivši i nekoliko epskih klasika. Jedan od njih, ako ne i najveći je onaj iz 2019. godine u finalu Vimbldona, kada je Đoković posle petočasovne borbe slavio sa 3:2 (7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12).

Izabrane vesti

"To je verovatno jedan od dva najbolja meča koja sam odigrao. Verovatno najbolji, najuzbudljiviji i najzahtevniji, kako fizički tako i mentalno", istakao je Đoković.

Uprkos porazu u pomenutom finalu, Federer je iz istog uspeo da izvuče pozitivne zaključke.

"Kada pogledate unazad, počinjete da cenite takve mečeve. Ne možete uvek da budete deo takvog meča, tako da kada dođu morate da ih cenite", rekao je Federer.

Naš teniser je priznao da je svaki meč sa Švajcarcem za njega poseban zbog dimenzije koju ima.

"Odigrao sam nekoliko neverovatnih mečeva sa njim prethodnih godina. Svaki put kada izađem da odmerim snage protiv njega, vrlo je uzbudljivo, prevazilazi granice igre. To je više od sporta."

Federer je na kraju naglasio važnost rivalstva u bilo kom sportu, a konkretno u njegovom slučaju, istakao je kako mu je činjenica da je snage odmeravao sa Đokovićem omogućila da iz sebe izvuče ono najbolje.

"Rivalstva su vrlo bitna u sportu danas i čine ga mnogo popularnijim. Uvek vam je potreban neko sa kim možete da budete rival, i u Đokoviću, Bogu hvala, mislim da sam ga imao. Izvlačimo ono najbolje iz sebe kada igramo jedan protiv drugoga. Novak može da igra na svim podlogama vrlo dobro. Uvek drži određeni nivo igre koji je vrlo visok, i da biste ga pobedili morate da igrate najbolji tenis. Sjajno se kreće i ima odličnu koordinaciju, tako da su naši dueli izvrsni", zaključio je Federer.


tagovi

Rodžer FedererNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara