Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković: Izdržao sam Alkarasove nalete zbog pravog stava i mentaliteta! Biće još luđa atmosfera u finalu

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.11.23. | 23:18

“Lepo je za promenu pobediti u dva seta i to protiv izvanrednog igrača, mog najvećeg rivala ove godine”

Mučio se Novak Đoković u grupi, nije bio u svom elementu. Ali, tri meča u tri seta i veliki broj sati provedenih na terenu nisu se odrazili na srpskog asa. Početkom sedmice se nije prikazao u pravom svetlu, ali u polufinalu – jeste. Najbolje je sačuvao za kraj.

Ni sat i po vremena Karlos Alkaras nije izdržao u ringu sa Novakom Đokovićem. Nokautirao je najvećeg rivala, odbio njegove nalete i bio onaj pravi. I pristup, stav i mentalitet su bili pravi, zato je španski vunderkind prvi put megdan protiv najvećeg svih vremena napustio bez da je osvojio set.

Izabrane vesti

Prvi reket sveta odigrao je gotovo savršen meč u polufinalu završnog mastersa u Torinu.

“Najbolji meč na turniru za mene, bez sumnje. U pravom trenutku je došao, pošto sam mnogo vremena proveo na terenu u prva tri meča. Nisam znao kako ću se osećati večeras. Možda on nije bio toliko oštar… U drugom i trećem meču nisam bio spreman, nisam osećao dobro loptu, ali ovom meču sam prišao sa pravim stavom i mentalitetom”, rekao je Novak Đoković posle prolaza u finale.

Odsudni trenutak bio je osmi gem prvog seta. Srbin je napravio brejk i sve okrenuo na svoju vodenicu. Nije se Karlos Alkaras snašao sa novim lopticama, ispucao ih je bekhendima u aut. Bio je to početak kraja.

“Znao sam od prvog poena da će biti visok intenzitet, imao je brejk lopte u prvom gemu na 15:40. Ali, to je Karlos. On uvek donosi ono najbolje od sebe u ovakvim mečevima i počinje sa kvalitetnim tenisom. Morate da se nosite sa tim, da izdržite te nalete, i to sam uradio. Servirao sam dobro u odlučujućim trenucima i mislim da se meč preokrenuo kod 4:3 kada su bile nove lopte. Imao je nekoliko grešaka i tog trenutka sam igrao sa dosta samopouzdanja”.

Izuzetno je zadovoljan bio Novak Đoković načinom na koji je igrao. Publika u Torinu – na tribinama bili Luka Jović, Antonio Konte… – imala je šta da vidi, pregršt lepih poteza.

“Mečeve u grupi sam igrao u tri seta, dosta se mučio. Lepo je za promenu pobediti u dva seta i to protiv izvanrednog igrača, mog najvećeg rivala ove godine – Alkarasa. Bio je u odličnoj formi, gledao sam ga. Videlo se da je spreman, napadao je, bio agresivan. Uspeo sam da ga nateram na greške, brejknuo ga i odigrao perfektan meč do kraja. Bilo je izvanrednih poena, atraktivnih poteza za publiku. Jako sam zadovoljan svojom igrom, nadam se da ću sutra ponoviti ovo izdanje ili biti i bolji”.

Deveti put će Novak Đoković igrati u finalu završnog mastersa. Šest puta ga je osvajao, a revanšira li se Janiku Sineru za poraz u grupi, više neće biti poravnat sa Rodžerom Federerom. Osamiće se na vrhu sa sedam trofeja.

“On igra fantastičan tenis, najbolji u životu, protiv najboljih igrača na ovom nivou. Igrali smo 7:6 u trećem setu, bilo je veoma neizvesno. Atmosfera je bila fantastična, naelektrisana. Ne očekujem da će biti drugačija, čak i luđe i glasnije sutra. To je finale… Bio sam u ovoj situaciji više puta. Srećan sam zbog načina na koji igram i nadam se da ću najbolji tenis sprovesti sutra”, završio je Novak Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićKarlos AlkarasZavršni ATP turnirATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara