Novak Đoković (© AFP)
Novak Đoković (© AFP)

Đoković može u Pariz: Usvojena žalba Srbina

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 19:30

ATP je imao nameru da zabrani Novaku učešće na mastersu u Parizu zbog kasnog povlačenja sa Indijan Velsa

Saga oko Novaka Đokovića i borbe za nastupima na turnirima ne prestaje. Iz nedelje u nedelju se situacija menja, a sada mediji iz Britanije ističu da je Srbin uspeo da zabeleži veliku pobedu protiv ATP. Naime, Novak je bio kažnjen zbog kasnog povlačenja sa Indijan Velsa gde nije mogao da nastupa jer se nije vakcinisao, ali se sada situacija preokreće pred masters u Parizu.

Naime, Srbin će po svemu sudeći moći da igra u Parizu jer je podneo žalbu na kaznu koja je usvojena i sada ga ništa ne sprečava da putuje za Francusku.

Izabrane vesti

"Bilo koj igrač koji se povuče iz glavnog žreba ATP Masters 1.000 turnira dobiće kaznu i biće suspendovan sa jednog narednog ATP Masters 1.000 turnira. To će biti turnir na kome je igrač zaradio najviše poena tokom prethodnih 12 meseci", navodi se u pravilniku ATP. 

Podsetimo da je Novakovo ime bilo u žrebu za Indijan Vels iako nije otputovao za Sjedinjene Američke Države zbog činjenice da nije vakcinisan. Posle toga je usledila pomenuta kazna, ali je Srbin iskoristio priliku da se žali, a sada stižu informacije da je žalba usvojena i da će Srbin moći da igra u Parizu gde bi mu bilo oduzeto pravo da je kazna ostala na snazi.

"Igrači mogu da budu izuzeti iz suspenzije ako odrade "promotivne aktivnosti" ili je povlačenje bilo u skladu sa pravilima turnira. Teniseri mogu da se žale na kaznu ATP tribunalu", navodi se dalje u pravilniku.

"Dejli ekspres" nije otkrio pojedinosti zbog čega je Novakova žalba usvojena, ali činjenica je da rigorozne mere usled korona virusa popuštaju širom planete i da bi stvari u svetu sporta polako mogle da se vrate "u normalu".


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara