©Reuters
©Reuters

Đoković o povlačenju iz Majamija: Ne kajem se, nadam se da će se stanje promeniti za US open

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 18:21

Želim da igram tamo, želim da budem tamo. Imao sam sreću da tri puta pobedim na tom turniru, da igram mnogo finala", rekao je srpski teniser u intervjuu za CNN

 Nije ga bilo u Indijan Velsu, a neće ga biti ni u Majamiju. Novak Đoković i ove sezone propušta dva Masters turnira, a nepojavljivanje na prvom od dva velika američka turnira koštalo ga je i teniskog trona. Opet, iako je zbog problema sa vizom rešio da se potom povuče i sa turnira u Majamiju, u prvom intervjuu otkako je doneo pomenutu odluku, srpski teniser ističe kako ne žali što se odlučio na takav potez.

"Ne, ne kajem se. U životu sam naučio da te kajanje samo sputava i u osnovi čini da živiš u prošlosti. Ne želim to da radim. Takođe ne želim da živim previše u budućnosti. Želim da koliko god mogu budem u sadašnjem trenutku, ali naravno, razmišljam o budućnosti, stvaram bolju budućnost", izjavio je Đoković u intervjuu za CNN.

Izabrane vesti

Trijumfom u Indijan Velsu Karlos Alkaras se vratio na prvo mesto, a Đoković je iskoristio priliku da španskom teniseru čestita povratak na vrh ATP liste, tamo gde niko nije proveo više vremena od njega.

"Čestitam Alkarazu. Apsolutno zaslužuje da se vrati na prvo mesto. Šteta je što nisam mogao da igram u Indijan Velsu i Majamiju. Volim te turnire. Imao sam mnogo uspeha tamo. Ali u isto vreme, to je svesna odluka koju sam doneo i znao sam da uvek postoji mogućnost da ne odem. I to je trenutno stanje koje će se nadam da se promeniti kasnije ove godine za US open. To je za mene najvažniji turnir na američkom tlu."

U Sjedinjenim Američkim Državama su za maj najavljena popuštanja restrikcija što uliva nadu da bi Novak mogao da zaigra na poslednjem Grend slem turniru u sezoni.

"Želim da igram tamo, želim da budem tamo. Zapravo, kada sam 2021. godine izgubio u finalu od Medvedeva, imao sam verovatno jedan od najboljih trenutaka sa publikom u Njujorku. I imao sam sreću da tri puta pobedim na tom turniru, da igram mnogo finala. I iako sam izgubio taj meč, dobio sam mnogo ljubavi i poštovanja od ljudi i želim da se vratim i ponovo vežem sa tamošnjom publikom. To je nešto čemu se radujem i nadam se da će se dogoditi", rekao je Đoković.

Ipak, do US opena ima još mnogo vremena (na programu od 28. avgusta do 10. septembra). Naredni turnir na kojem bi Novak trebalo da se pojavi je Monte Karlo koji počinje 8. aprila.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara