(©AFP)
(©AFP)

Đoković peške do 3. kola i duela sa Đereom

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 21:59

Novak lako protiv Zapate Miraljesa – 3:0

Bio je to jedan od onih Novakovih mečeva u ranim fazama grend slemova: nedovoljno zanimljiv, nedovoljno atraktivan, a silovit kao pneumatski čekić.

Bernabe Zapata Miraljes je danas prvi put u karijeri igrao protiv Đokovića i shvatio iz prve ruke zašto srpskog teniskog giganta zovu „zid“, pogotovo kada igra na betonu. Šta god da je Španac poslao preko mreže, vratilo mu se istom snagom, ako ne i većom. I vrlo brzo je izazivač ostao bez ikakvog oružja kojim bi naudio prvom teniseru sveta. Novak Đoković ide u 3. kolo US opena – 3:0 (6:4, 6:1, 6:1) za dva sata i dva minuta igre.

Izabrane vesti

A, tamo ćemo gledati – srpski derbi. Novak će igrati protiv Lasla Đerea, koji je sa 3:0 demolirao Iga Gastona, ostavivši mu svega šest gemova! Đoković je, naravno, favorit u tom duelu, a za njega dobra vest je što mu se žreb dodatno „očistio“. Posle Holgera Runea ispao je još jedan „visoki“ nosilac – Stefanos Cicipas. Grka je eliminisao kvalifikant, a upravo sa Cicipasom, po žrebu, Novak je trebalo da se sretne u četvrtfinalu. Sada mu je najbolje rangirani mogući protivnik u tom delu turnira – Tejlor Fric. No, do toga imaće najbolji teniser sveta svih vremena još dosta posla.

Ako bude igrao kao u prva dva meča, a oba je dobio sa „nulom“, neće biti zime za Đokovića. Došao je na US open gladan trofeja, čvrst i postojan kao klisurina. I sigurno je tome dobrano doprineo obrt protiv Alkarasa i osvojen trofej i Sinsinatiju.

Otpor Zapate Miraljesa je trajao četiri gema prvog seta. Bila su dva gema potrebna Novaku da kalibriše udarce, slao je loptice tada na sve strane, samo ne u teren. Ali, kada je izmerio potrebnu snagu i dužinu udaraca – oduvao je Španca.

U prvom setu je rutinski do kraja sačuvao prednost osvojenog brejka. A, u drugom je održao tenisku kliniku, iako je to po svemu bilo daleko od Đokovićevog maksimuma. Delovalo je sve vreme da je na „lenjih“ 50 odsto mogućnosti. I to je bilo previše za protivnika, koji je gurao sebe do krajnjih granica, stigao mnogo lopti, odigrao dosta lepih udaraca – uzalud. Na drugoj strani je bila neviđena sila belog sporta, kojoj malo ko može da se odupre.

U uvodu trećeg seta, u dva Novakova gema, imao je Španac po dve brejk šanse, da malo zakuva, da malo unese neizvesnosti – uzalud. Đoković je sve to odbranio, sačuvao, a onda iskoristio svoju prvu brejk priliku. Slomio je Zapatu Miraljesa i sigurnim korakom prošao do trećeg kola US opena. Još jedna prepreka na putu do trofeja, koji srpski as predugo čeka u Njujorku je rutinski preskočena.


tagovi

Novak ĐokovićUS Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara