Dominik Štriker (Foto: AFP)
Dominik Štriker (Foto: AFP)

Senzacija u drugom kolu US Opena, 128. teniser sveta eliminisao Cicipasa

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 21:37

Trijumf karijere Švajcarca Dominika Štrikera; Laslo Đere ekspresno do trećeg kola

Posle četiri sata i 10 minuta velike borbe, tri taj-brejka i potpune drame, 128. teniser sveta Dominik Štriker napravio je senzaciju tako što je eliminisao Stefanosa Cicipasa - 3:2 (7:5, 6:7, 6:7, 7:6, 6:3).

Čudesna partija švajcarskog tenisera koji je dobio prvi set, ali izgubio naredna dva u taj-brejku, te je u četvrtom setu bio na pragu eliminacije, ali je uspeo da se izvuče. Cicipas je uzeo brejk i poveo 5:3, servirao za pobedu, ali se Štriker nije predavao. Uzvratio je Grku istom merom, a potom u taj-brejku iskoristio drugu set loptu za 2:2.

Izabrane vesti

Posle velike borbe u drugom gemu petog seta oduzeo je Cicipasu ponovo servis i stekao kapitalnu prednost, koju je do kraja sačuvao. Došao je do meč lopte u devetom gemu i iskoristio je za najveći skalp u karijeri.

Interesantno je da je Cicipas imao dvostruko više asova (22:11), ali da su u ostalim segmentima rivali bili prilično izjednačeni. Štiker je imao osam vinera više (79:71), samo dve neiznuđene greške manje (40:42). Imao je prednost i na drugom servisu, s ozbirom da je osvojio 56 odsto mogućin poena (44/79), dok je Grk bio na 41 odsto uspešnosti (31/75).

Štriker će u narednoj rundi US Opena deliti megdan sa boljim iz duela između Benžamana Bonzija (108. na ATP listi) i Kristofera Jubenksa (30).

Laslo Đere (Foto: AFP)Laslo Đere (Foto: AFP)

U drugom kolu je do trijumfa došao i Laslo Đere, koji je savladao 99. tenisera sveta, Iga Gastona za nešto više od sat i po vremena - 3:0 (6:1, 6:2, 6:3).

Počistio je Đere rivala uz samo šest izgubljenih gemova, dok je protivniku dozvolio samo jedan brejk. Imao je osam asova (Gaston jedan), 29 vinera (Gaston 18) i 13 neiznuđenih grešaka (Gaston 29).

Đere je tako izborio plasman u treće kolo, gde će igrati protiv zemljaka i prvog tenisera planete - Novaka Đokovića.


tagovi

Stefanos CicipasUS openUS Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara