(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković pojačao rekord: 33. finale za 22. grend slem trofej

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 12:46

Novak sad za dva beži Federeru, a tri Nadalu

Još jedno grend slem finale na reketu Novaka Đokovića. Nije uspeo Tomi Pol ni čestito zapreti srpskom asu u današnjem polufinalu (7:5, 6:1, 6:2), meč je trajao kraće od dva i po sata.

U nedelju će se Đoković boriti sa Cicipasom za 22. grend slem krunu, desetu u Melburnu, a istovremeno i za prvo mesto na ATP listi. Ko pobedi – nosi sve.

Izabrane vesti

Današnjom pobedom nad Polom srpski as je dodatno pojačao rekord koji drži u istoriji tenisa: Novak se plasirao u 33. grend slem finale u karijeri i sada za dva finala beži Rodžeru Federeru, koji ga sigurno neće stići jer je završio karijeru, dok je Rafael Nadal do sada igrao 30 puta za trofej u nekom od četiri najveća turnira.

Kakav su rezultat postigla trojica najvećih tenisera svih vremena svedoči i podatak da je četvrti na listi Ivan Lendl sa 19 finala. Iza njega je Pit Sampras sa 18.

Igraće Novak Đoković u nedelju protiv Stefanosa Cicipasa za 22. grend slem krunu, čime bi se izjednačio sa rekorderom Rafaelom Nadalom. Iza njih dvojice je Federer sa 20 titula. Kako bi se samo otvorila teniska sezona, kakva bi bila drama na tri naredna velika turnira kada bi posle Melburna skor između Đokovića i Nadala bio 22:22...

Ukoliko Novak trijumfuje u nedelju biće mu to 93. osvojeni pehar u karijeri i preskočio bi Nadala na četvrtom mestu večne liste. I došao bi tik iza Lendla, koji je osvojio 94 trofeja. Još deluju daleko Federer sa 103 i pogotovo Džimi Konors sa 109 osvojenih turnira. Mada, valja uzeti u obzir da je Švajcarac igrao do 40. godine, a Amerikanac se oprostio sa čak 43. Novak Đoković sada ima 35 i još dosta tenisa u rukama...


tagovi

Novak ĐokovićRafael NadalAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara