Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Đoković posle mučenja u Ženevi: Nisam favorit na Rolan Garosu

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 18:35

„Teško je koncentrisati se na tenis kada imaš druge stvari na umu“, kaže srpski as

Najbolji teniser sveta Novak Đoković iza sebe ima još jedan turnir za zaborav. U Ženevu je došao sa velikim optimizmom i u želji da se što bolje pripremi za Rolan Garos, ali nakon poraza od Tomaša Mahača (1:2) i deprimirajućeg trećeg seta veliko je pitanje u kakvom raspoloženju će srpski teniser putovati na drugi grend slem sezone.

Svestan je toga i Đoković, zna vrlo dobro da je bitno postaviti realna očekivanja i biti iskren prema sebi, čak i u situacijama kada ne ide sve prema planu i kada izostaju veliki rezultati na koje je srpski teniser navikao svoje navijače prethodnih sezona.

Izabrane vesti

Naravno da sam zabrinut... Nisam igrao dobro ove sezone osim nekoliko mečeva tu i tamo. Ne vidim sebe kao favorita u Parizu, tako je kako je. Ići ću meč po meč. Nisam baš imao sjajnu noć, a i danas je bilo teško, pogotovo sam se užasno osećao u prvom delu meča“ rekao je prvi reket planete.

Svestan je Novak da je i protivnik bio na zavidnom nivou, ali je dodao i da razmišlja o nekim drugim stvarima koje nisu vezane za teren:

Neću da oduzmem zasluge Tomašu, zaslužio je pobedu, ali ne znam šta da mislim o ovom meču, radije bih ga zaboravio. Iskreno, ne znam ni kako sam osvojio drugi set. Kada sam došao ovde nadao sam se da ću odigrati više od jednog meča, a odigrao sam tri. Nije lepo patiti na terenu, teško je koncentrisati se na tenis kad su ti druge stvari na umu“.

Jasno je da se Đoković nije najbolje osećao u duelu sa Čehom, tražio je pomoć lekara, povratio u toku drugog seta... Bez obzira na to najbolji teniser planete izrazio je optimizam pred pariski grend slem.

Nadam se da ću biti zdrav i spreman za Rolan Garos“ zaključio je srpski teniser.


tagovi

Novak ĐokovićRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara