Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković punim gasom i kroz meč bez velikog značaja

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.11.21. | 22:19

Novak sa tri pobede u polufinale – 2:0

Obezbeđeno je polufinale, treći meč bez takmičarskog značaja, ali to nimalo nije uticalo na Novaka Đokovića, koji je i poslednji duel u grupi završnog mastersa odigrao punom snagom.

Kameron Nori nije imao ni šansu, najbolji teniser sveta ga je zbrisao sa terena za nešto malo više od sat vremena – 6:2, 6:1. I sada može da se okrene polufinalu sa Aleksandrom Zverevim.

Izabrane vesti

Bez obzira što meč nije imao tu težinu da odlučuje da li će Novak proći dalje ili ne, nije bio ni potpuno beznačajan. Svaka pobeda u grupi na završnom mastersu u Torinu donosi 200 bodova, pa sada posle ovog trijumfa Đoković ima 11.540 bodova, što je skoro 3.000 više od drugoplasiranog Danila Medvedeva.

Što se tiče duela sa Kameronom Norijem, to je bila prava teniska „viktorija“, u kojoj se od početka do kraja pitao samo jedan igrač na terenu. U većini prethodnih mečeva Đoković je meč počinjao tako što je gubio svoj prvi servis gem, a večeras je uradio suprotnu stvar, odmah je napravio brejk, pa na 3:1 još jedan i lagano je osvojio prvi deo igre.

U dlaku isto je bilo i u drugom setu. Đoković je odmah napravio brejk i stekao presudnu prednost, a duplirao je tu „zalihu“ za 4:1. Britanac Nori je uspeo da spase dve meč lopte, ali treću je srpski as pretvorio u poen i rutinsku pobedu u dva seta.

Imao je Đoković odličan žreb za završni masters, prošetao se kroz grupu, a sada ga čeka daleko teži zadatak, duel sa Aleksandrom Zverevim za mesto u finalu poslednjeg turnira u sezoni.


tagovi

Novak ĐokovićZavršni ATP turnirKameron Nori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara