Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Đoković razočaran zbog Olimpijskih igara: Šanse su 50:50, ne daju mi da povedem ni španera

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.07.21. | 20:36

Neizvesno učešće najboljeg teniser sveta

Osvajanjem i trećeg grend slem turnira u sezoni, Novak Đoković je dobio priliku kakvu pre njega nije imao nikad niko u istoriji svetskog tenisa.

Još dva trofeja ga dele od najvećeg mogućeg dostignuća u tenisu - kalendarskog zlatnog slema koji podraziumeva sva četiri grend slem turnira i olimpijsko zlato.

Izabrane vesti

Ipak, Đoković više nije siguran da će učestvovati na Igrama u Tokiju zbog rigoroznih pravila organizatora.

“To nisu dobre vesti… Razočaran sam bio kada sam pre dan, dva čuo da neće biti publike. Čuo sam i da će biti mnogo ograničenja kada je reč o kretanju u selu. Navodno nećemo moći da gledamo druge sportiste. Ne mogu čak da povedem ni svog špansera koji je veoma važan deo mog tima. Limitiran sam brojem ljudi koje mogu da imam u timu”, rekao  je Đoković posle trijumfa na Vimbldonu.

On kaže da još nije doneo konačnu odluku.

“Moraću da razmislim. Plan mi je bio da idem na Olimpijske igre, ali sada sam podeljen po tom pitanju. sada sam 50:50 zbog svega što sam čuo poslednjih dana. Imam ogromnu želju, ali za mene Igre znače i otvaranje sa publikom, interakciju sa drugim sportistima, gledanje drugih turnira. Možda zvuči preoštro, ali za mene to nisu onda Igre. Ne znam zašto ne otkažu, ako je situacija takva… Čujem da je i japanski narod protiv“.

Ne krije Novak da mu je olimpijsko zlato velika želja ali kaže da će morati da razmisli hladne glave.

“Igranje za Srbiju mi uvek ispuni srce najlepšim emocijama, uvek sam tu za svoju zemlju. Veliki mi je cilj da osvojim zlato. Neko bi mi rekao da je ovo velika prilika i da idem, jer su mnogi otkazali, ali uz sve ove restrikcije… Osvežiću se i doneti odluku u naredna tri, četiri dana“.


tagovi

Novak Đokovićtokio 2020Olimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara