Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković spreman za AO, u četvrtak igra rimejk finala protiv Cicipasa

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.01.24. | 15:06

U humanitarnom spektaklu „Veče s Novakom i prijateljima“, na Rod Lejver areni igraće i Arina Sabalenka i Marija Sakari

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Povreda zgloba na ruci očigledno je iza Novaka Đokovića i najbolji teniser sveta biće spreman za pohod na 11. krunu na Australijan Openu. Kako su danas najavili izveštači ovdašnjih medija, koji sa lica mesta prate dešavanja u Melburnu, ime srpskog asa nalazi se na listi tenisera koji će sutra trenirati na terenima na kojima se igra prvi grend slem sezone.

Izabrane vesti

Na pitanje da li je zabrinut za stanje Novakovog zgloba, prvi čovek Australijan Opena i Teniske federacije Australije Kreg Tajli odgovorio je kratko i jasno.

Ne. Ne, uopšte“, kazao je Tajli pred kamerom Kanala 9.

Publika u Melburn Parku će imati priliku da vidi Đokovića već u četvrtak, kada će svetski „broj 1“ igrati u rimejku prošlogodišnjeg finala protiv Stefanosa Cicipasa, samo što će ovaj put obojica imati pojačanja na svojoj strani terena.

Naime, u okviru „proširene prve nedelje“ Australijan Opena biće odigrano nekoliko egzibicionih mečeva na „Rod Lejver Areni“, među kojima će blokbaster biti duel mešovitih u dublova, u kojima će pored Đokovića i Cicipasa igrati i aktuelna šampionka Australijan Opena Arina Sabalenka iz Belorusije i Grkinja Marija Sakari, trenutno osma igračica na WTA listi.

Reč je o humanitarnom meču, a ulaznice se prodaju veoma brzo iako se domaćin baš i nije pretrgao u nameri da izreklamira događaj.

Spektakl zakazan za četvrtak u 8.00 ujutro po srpskom vremenu nosi naziv „Veče s Novakom i prijateljima“, što jasno govori ko je zvezda ovog događaja.

Povratak u Australiju i na Rod Lejver arenu, gde sam ostvario najveće uspehe, za mene je uvek veoma poseban. Radujem se što ću biti deo Nedelje otvaranja Australijan Opena i što ću biti domaćin ovog predivnog događaja, koji će prikupiti novac za decu kojoj je pomoć potrebna, što je veoma blisko mom srcu“, izjavio je Đoković.

Novak je tom prilikom pozvao sve ljubitelje tenisa u Melburnu da se pridruže njemu i njegovim kolegama, kao i gostima iznenađenja, koji se takođe očekuju na Rod Lejver areni.

Pored ovog duela mešovitih dublova, na centralnom terenu u Melburn Parku odigraće se u utorak meč između dve povratnice na teren, Japanke Naomi Osake i mlade Britanke Eme Radukanu. Dan kasnije, u sredu 10. januara, egzibicioni meč odigraće Đokovićev najozbiljniji konkurent Karlos Alkaraz i zahuktali miljenik domaće publike Aleks de Minor, koji posle Novakovog želi još jedan veliki skalp u kolekciji.

Alkaraz će jedini igrati dvaput na ovim humanitarnim mečevima, pošto će u petak, 12. januara ukrstiti rekete sa Norvežaninom Kasperom Rudom, trenutno 11. igraem na ATP rang-listi.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Novak ĐokovićAustralian OpenStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara